Ga naar inhoud

Ik heb waterschade door mijn dakgoot, wat nu?

Hevige regenval komt steeds vaker voor en zal steeds normaler voor ons worden. Het kan daardoor voorkomen dat jouw dakgoten overlopen met water. In ons waterschade onderzoek zien we dag waterschade vaak ontstaat door dakgoten. Heeft het hard geregend en zie je een lekkage in je huis, bijvoorbeeld je plafond? Wij vertellen je welke stappen je neemt als je last hebt van waterschade. 

Is mijn waterschade verzekerd? 

Waterschade herstellen is niet altijd goedkoop. Bijvoorbeeld een heel plafond herstellen: dat kost veel geld. Met een opstalverzekering worden de kosten aan je huis vergoed: muren, vloeren, plafonds, maar ook ingebouwde keukens en badkamers. De inboedelverzekering vergoedt dan weer de eventuele schade aan je spullen. Bijvoorbeeld meubels of elektronica.  

Beide verzekeringen dekken vaak waterschade door zware regenval, wanneer de schade niet door jezelf voorkomen had kunnen worden. Schade die je zelf had kunnen voorkomen, bijvoorbeeld waterschade door een dakgoot met achterstallig onderhoud, wordt niet vergoed. Lees de verzekeringsvoorwaarden van jouw verzekering goed door om te weten in welke gevallen je een vergoeding mag verwachten. 

Wat doe ik bij waterschade? 

Om de afhandeling van jouw waterschade zo soepel mogelijk te laten verlopen, onderneem je een aantal stappen. Je legt bijvoorbeeld alles vast, zodat je verzekeraar een goed beeld heeft van de situatie. Zo kan de verzekeraar snel starten met de schadeafhandeling. Doorloop bij waterschade aan je huis de volgende stappen: 

Is er een lekkage in je woning? Neem eerst direct zelf maatregelen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Denk aan een emmer plaatsen onder de waterschade aan het plafond of handdoeken op de vloer neerleggen.

Maak foto’s van alles wat beschadigd is. Probeer dit zo snel mogelijk na het ontstaan van de waterschade te doen. Het liefst nog voordat er schoongemaakt wordt. Zo leg je de situatie vast en kan de verzekeraar een duidelijk beeld krijgen.

Meld daarna je schade bij je verzekeraar. Doe dit zo snel mogelijk, zodat de verzekeraar met de schadeafhandeling kan starten.

Dakgootservice van Univé 

Naast complete woonverzekeringen biedt Univé ook een dakgootservice aan. Zo weet je dat je dakgoot goed wordt onderhouden en voorkom je in veel gevallen waterschade. Regent het toch meer dan je dakgoot aan kan? Met onze dakgootservice kan achterstallig onderhoud niet meer de reden zijn om je waterschade niet vergoed te krijgen. Voor een vast bedrag per maand maken wij jouw dakgoten ieder jaar weer schoon. 

Sluit de dakgootservice af