Ga naar inhoud

Energie van de boer: duurzaam, eerlijk en uit de regio

Kies voor zonnestroom uit de regio. Exclusief voor Univé-klanten: een jaarcontract voor elektra en gas tegen superscherpe prijzen. Doe je mee? Bel ons op 0592 34 89 87 voor meer informatie of sluit direct af.

Ja, ik ben klant en wil zonnestroom!

Waarom Energie van de boer?

Energie van de boer is écht energie van de boer. Hoe dit werkt? Wij vervangen asbestdaken van onze agrarische klanten door nieuwe daken met zonnepanelen. Hiermee wekken ‘onze’ boeren zonnestroom op. En die groene stroom kun jij als klant van Univé afnemen! 

Wij werken hiervoor samen met Greenchoice, een duurzame en klantvriendelijke energieleverancier uit Nederland. Zo weet je zeker dat je het hele jaar door beschikt over zonnestroom én bosgecompenseerd gas. Voor een scherpe prijs. En omdat wij een deel van de opbrengst investeren in nog meer zonnedaken, help je als klant ook nog zelf mee aan het verduurzamen van de regio.

Overstappen naar Energie van de boer gaat heel eenvoudig. Je sluit je contract af bij Greenchoice en zij regelen verder alles. Doe je ook mee met Energie van de boer? 

Ja, ik ben klant en doe mee!

Energie voor een scherpe prijs

Energie van de boer biedt jou duurzame energie voor superscherpe tarieven. Onze prijzen liggen onder het prijsplafond. Kies voor Zonnestroom via Univé 1 jaar vast, met een heel jaar een vaste, lage prijs. Zo kom je fijn de volgende winter door. Of kies voor Zonnestroom via Univé 2 jaar vast: voor twee zorgeloze energiejaren.

Nu aanvragen

Ik wil eerst meer weten

Ik hoor graag eerst meer over de voordelen van Energie van de boer in mijn situatie.

Bel mij terug

Doe mee met Energie van de boer!

Duurzaam

Duurzamer leven kan heel eenvoudig. Met Energie van de boer krijg je voortaan vanzelf zonnestroom. Daarnaast kun je ook bosgecompenseerd gas afnemen. Lekker duurzaam dus.

 • Krijg zonnestroom
 • Van Nederlandse boeren
 • Exclusief voor klanten van Univé

Ik wil groene stroom

Eerlijk

Voor Energie van de boer betaal je een scherpe prijs. En een deel van de opbrengst gaat weer naar nieuwe zonnedaken. Zo maken we Nederland samen een stuk groener!

 • Scherpe energieprijzen
 • Samen verduurzamen
 • Van een betrouwbare energieleverancier

Ik wil eerlijke energie

Uit de regio

Als klant help je ons met het veiliger en groener maken van de regio. Door jou kan Energie van de boer in jouw buurt namelijk nog meer asbestdaken verwijderen en nog meer zonnepanelen leggen.

 • Zonnestroom van boeren uit de regio
 • Geen inkoop van buitenlandse stroom

Ik wil Energie van de boer

Energie van de boer in 30 seconden

Maak kennis met onze boeren

Boer Gerard uit Saasveld, Twente

Voor eerlijke zuivel kon je al bij mij terecht. Maar sinds kort krijg je dankzij mij ook nog eerlijke energie. Door mijn nieuwe dak, dat vol ligt met zonnepanelen. Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Energie van de boer.

  Ontdek Gerards verhaal

  Boer Bart uit Berghem, Noord-Brabant

  Wij gaan graag mee met onze tijd. Dat wij nu een dak vol zonnepanelen hebben en daarmee energie opwekken, dat past daar wel bij. Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Energie van de boer.

   Ontdek Barts verhaal

   Boer Casper uit Den Andel, Groningen

   Duurzaam boeren deden wij al. Dat we straks aan huishoudens in de regio zonne-energie leveren, past echt bij ons! Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Energie van de boer.

    Ontdek Caspers verhaal

    Hoe Energie van de boer helpt

    Onze boeren maken Nederland steeds een stukje duurzamer. Op het kaartje zie je of we al bij jou in de buurt zitten. Kijk ook:

    • hoeveel asbest we al verwijderd hebben
    • hoeveel zonnepanelen al geplaatst zijn
    • hoeveel huishoudens al meedoen
    • waar we binnenkort te vinden zijn

    Ik doe mee!

    Onze partner: Greenchoice

    Je krijgt een energiecontract bij Greenchoice, een zeer klantvriendelijke en duurzame energiemaatschappij uit Nederland. Samen bieden wij Energie van de boer: zonnestroom van agrarische Univé-klanten, aangevuld met andere Nederlandse zonnestroom. Voor een scherpe prijs en exclusief voor klanten van Univé.  

    Een deel van de opbrengst gaat naar nieuwe zonnedaken bij jou in de buurt. Zo draag je samen met Univé en Greenchoice bij aan de verduurzaming van de regio. Helemaal in de filosofie van Univé: er zijn voor elkaar en elkaar helpen. 

    Ik kies ook voor Energie van de boer!

    Exclusief voor klanten van Univé

    Energie van de boer is een exclusief aanbod voor klanten van Univé. Heb je een of meerdere verzekeringen bij Univé? Dan ben je klant en kun je meedoen aan Energie van de boer!

    Bekijk alle verzekeringen

    Veelgestelde vragen

    Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens per dak, maar dit kan oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

    Ja, dat kan. Het gas van Greenchoice is bosgecompenseerd gas. Dat betekent dat de CO2-uitstoot van dit gas wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen.

    Univé begon in 1794 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds: risico's voorkomen, schade beperken en, als het nodig is, verzekeren. Daar past Energie van de boer heel goed bij. We helpen ‘onze’ boeren en hun omgeving namelijk door het gevaar van asbest weg te nemen. En door het plaatsen van zonnepanelen zorgen wij voor duurzame energie in de regio. En daar heeft iedereen wat aan. 

    Energie van de boer is een initiatief van Univé en Greenchoice. Samen zorgen wij ervoor dat ‘onze’ boeren u zonne-energie kunnen leveren. Het energiecontract gaat u aan met Greenchoice. Univé levert namelijk zelf geen energie.

    Ja, Energie van de boer is exclusief voor klanten van Univé. Je bent klant als je een of meerdere verzekeringen bij ons hebt.

    Alle veelgestelde vragen