Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over energie

Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens per dak, maar dit kan oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

Ja, dat kan. Het gas van Greenchoice is bosgecompenseerd gas. Dat betekent dat de CO2-uitstoot van dit gas wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen.

Univé begon in 1794 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds: risico's voorkomen, schade beperken en, als het nodig is, verzekeren. Daar past Energie van de boer heel goed bij. We helpen ‘onze’ boeren en hun omgeving namelijk door het gevaar van asbest weg te nemen. En door het plaatsen van zonnepanelen zorgen wij voor duurzame energie in de regio. En daar heeft iedereen wat aan. 

Energie van de boer is een initiatief van Univé en Greenchoice. Samen zorgen wij ervoor dat ‘onze’ boeren u zonne-energie kunnen leveren. Het energiecontract gaat u aan met Greenchoice. Univé levert namelijk zelf geen energie.

Ja, Energie van de boer is exclusief voor klanten van Univé. Je bent klant als je een of meerdere verzekeringen bij ons hebt.

U krijgt van Greenchoice een vergoeding voor de nettoteruglevering van groene stroom. Bij nettoteruglevering gaat het om de teruglevering van door u opgewekte groene stroom, na saldering met door u verbruikte stroom. 

Op de website van Greenchoice leest u precies hoe dit werkt. 

Wij leveren zelf geen energie. Dat laten wij liever over aan onze partner Greenchoice, de klantvriendelijkste energieleverancier van Nederland. Samen zorgen wij ervoor dat Energie van de boer bij jou thuis komt.