Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over energie

Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens per dak, maar dit kan oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

Energie van de Boer is een initiatief van Univé en Greenchoice. Samen zorgen wij ervoor dat ‘onze’ boeren u zonne-energie kunnen leveren. Maar u krijgt uw groene energie alleen van Greenchoice. Wij leveren namelijk zelf geen energie.

Ja, dat kan. Het gas van Greenchoice komt uit Europa en is bosgecompenseerd gas. Dat betekent dat de CO2-uitstoot van dit gas wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen.

Wij leveren zelf geen energie. Dat laten wij liever over aan onze partner Greenchoice, de groenste en klantvriendelijkste energieleverancier van Nederland. Samen zorgen wij ervoor dat Energie van de Boer bij u thuis komt.

Is er geen zonne-energie, dan levert Greenchoice u windenergie. Ook 100% groen en ook 100% uit Nederland. Hierdoor heeft u altijd energie. Zon of geen zon. 

Univé. In de toekomst zijn wij nog op zoek naar investeerders die samen met ons dit  project grootschaliger willen  uitrollen.

Univé begon in 1794 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds: risico's voorkomen, schade beperken en, als het nodig is, verzekeren. Daar past Energie van de Boer heel goed bij. We helpen ‘onze’ boeren en hun omgeving namelijk door het gevaar van asbest weg te nemen. En door het plaatsen van zonnepanelen zorgen wij voor duurzame energie in de regio. En daar heeft iedereen wat aan. 

Veel van onze leden wonen in agrarisch gebied. Mocht u niet bij ons verzekerd zijn, dan is het altijd mogelijk om een verzekering bij ons af te sluiten. U bent dan automatisch lid van Univé en kunt duurzame energie uit uw eigen regio afnemen.