Ga naar inhoud

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een autoverzekering?

Welke autoverzekering het beste past bij uw auto, hangt af van verschillende factoren. Zoals de leeftijd van uw auto, de waarde van uw auto en welke risico’s u wilt verzekeren.

Keuze uit drie basisdekkingen

WA autoverzekering wordt vaak gekozen voor auto’s van negen jaar en ouder. U bent verplicht om uw auto altijd minimaal WA te verzekeren. Hiermee bent u alleen verzekerd voor schade aan anderen. Dit is de goedkoopste en minst uitgebreide dekking.
WA Plus autoverzekering is de beste keuze voor auto’s van ongeveer zes tot negen jaar oud. Met deze basisdekking bent u verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor sommige schade aan uw eigen auto. Denk aan: diefstal, storm-,brand-, hagel- of ruitschade.  

All Risk autoverzekering is de meest uitgebreide dekking en de beste keuze voor auto’s tot zes jaar oud. Hiermee bent u verzekerd voor schade aan anderen en schade aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld door een aanrijding.

Aanvullende autoverzekeringen

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw auto aanvullend te verzekeren. Denk aan een inzittendenverzekering, pechhulp en bijvoorbeeld rechtshulp verkeer.

Of sluit gratis Veilig op Weg af. En verdien tot 10% korting op uw totale autopremie met veilig rijgedrag.

Doe de AutoCheck

Wilt u hulp bij het uitzoeken van een autoverzekering? Doe dan gratis de AutoCheck.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?