Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de doorlopende annuleringsverzekering

Dit hangt af van je verzekering. Heb je alleen een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering, dan krijg je een vergoeding voor de reisdagen die je mist. Heb je een doorlopende annuleringsverzekering met uitgebreide dekking? Dan krijg je de volledig verzekerde reissom terug, tot het maximumbedrag op je polis. 

Lees meer

Een annuleringsverzekering is tot één maand voor de vertrekdatum van je reis af te sluiten. De annuleringsverzekering geldt als je deze afsluit voor het boeken van de reis. Is de reis al geboekt? Sluit dan binnen zeven dagen na het boeken een annuleringsverzekering af.

Als je een schademelding hebt ingediend, krijg je binnen tien dagen een reactie. Deze reactie kan zijn: we vergoeden de schade, we vergoeden de schade niet, we willen de schademelding verder bespreken of we vragen om aanvullende informatie.

Lees meer

Heb je schade gemeld en hebben wij bevestigd dat we de schade vergoeden? De vergoeding staat dan binnen vijf werkdagen op je rekening.

Lees meer

Moet je je reis tussentijds afbreken? Dan krijg je een vergoeding voor de gemiste reisdagen als je een geldige reden voor annulering hebt. Per gemiste dag krijg je een vergoeding van de totale reissom gedeeld door het aantal dagen dat je van plan was om op reis te gaan. 

Moet je je reis vooraf annuleren vanwege een reden die onder de annuleringsverzekering valt? Dan krijg je de kosten hiervan vergoed. De maximale vergoeding hangt af van welke dekking je hebt gekozen.  

Je hoeft geen schadeformulier in te vullen. Online kun je je schade melden bij ons.  
Bewaar alle informatie omtrent je schade, zoals de boekings- of annuleringsnota, wel goed. Voor de schadeafhandeling kan de behandelaar hierover namelijk contact opnemen.