Zorgservices

Met een zorgverzekering van Univé kunt u gebruik maken van een uitgebreid aanbod aan diensten, waarvan de meesten gratis zijn. U vindt er meer over op deze pagina.

Voor al uw vragen rondom zorg

Of u nu op vakantie bent, vragen heeft over een behandeling of twijfelt of u naar de dokter moet: u kunt altijd gratis bij onze Vakantiehulp of Zorghulp terecht.

Vakantiehulp

De Vakantiehulp staat 24/7 voor u klaar. We geven u praktische tips over uw bestemming en helpen u met een vakantiechecklist. Ook kunt u gratis de Vakantiedokter bellen; die helpt u bij het vinden van een goede arts in de buurt van uw vakantieadres.

Nieuw is de gratis tolk in het buitenland tijdens het medisch consult.

Meer over de Vakantiehulp

Zorghulp

Bij de Zorghulp kunt u altijd terecht met uw vragen rondom zorg: zowel voor, tijdens als na de behandeling. We beantwoorden uw vragen, zoeken met u mee naar een goede specialist of helpen u bijvoorbeeld met wachtlijstbemiddeling of een second opinion.

Nieuw is de Dokter bij de Hand die 24/7 helpt met al uw medische vragen.

Meer over de Zorghulp

Zorgen voor een ander

Mantelzorg

Als mantelzorger staat u er niet alleen voor. Univé ondersteunt mantelzorgers met onder andere vervangende mantelzorg en mantelzorgcursussen.

Meer over Mantelzorg

EHBO-cursus

We vinden het belangrijk dat u weet wat u moet doen in het geval van een noodsituatie. Daarom krijgt u vanuit de aanvullende zorgverzekering een vergoeding voor het volgen van een EHBO-cursus.

Meer over EHBO

Zorg regelen

Heeft u zorg nodig? We helpen u graag bij het regelen van de juiste zorg.

Zorgzoeker

Zoekt u een tandarts, fysiotherapeut of bijvoorbeeld een gespecialiseerd ziekenhuis?  In de zorgzoeker vindt u alle zorgaanbieders waarmee Univé een overeenkomst heeft. Zo vindt u makkelijk en snel de zorg, die u nodig heeft.

Naar de Zorgzoeker

Kraamzorg

Zwanger? Gefeliciteerd! Kraamzorg kunt u niet vroeg genoeg aanvragen, het liefst al rond de 12e week van de zwangerschap. Maar in ieder geval niet later dan de vijfde maand van de zwangerschap.

Kraamzorg aanvragen

Langdurige zorg

Heeft u of iemand in uw familie langdurige zorg nodig? Alles wat hiervoor nodig is, is geregeld vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Bijvoorbeeld verblijf in een instelling, dagbesteding of hulpmiddelen.

Meer over langdurige zorg

Zorg na een ongeval

Ook als u zorg nodig heeft na een ongeval, doen wij er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen.

Tand ongevallen

Als u een goed gebit heeft, is een tandartsverzekering niet per se nodig. Maar wilt u wel iets regelen voor als u tandartskosten heeft na een ongeval? Met de Tand ongevallen dekking bent u tot € 10.000 verzekerd.

Meer over Tand ongevallen

Kosten verhalen op de tegenpartij

Bent u slachtoffer van een ongeluk, mishandeling of een medische fout? Een vervelende situatie, die ook nog eens tot hoge kosten kan leiden. Als de situatie veroorzaakt is door een ander, kunnen de kosten soms verhaald worden.

Meer over kosten verhalen