Ga naar inhoud

Medische kosten verhalen op de tegenpartij

Heeft u uw zorg verzekerd bij Univé en heeft u een ongeluk gehad? Of bent u slachtoffer van mishandeling of een medische fout? Dan heeft u mogelijk schade geleden. Heel vervelend, zeker als het niet uw eigen schuld is. Univé probeert de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.

Medische kosten veroorzaakt door een ander

Univé vergoedt de medische kosten waarvoor u verzekerd bent. Maar het eigen risico blijft voor jouw rekening. Naar aanleiding van jouw schademelding wordt bepaald wie aansprakelijk is. Is de andere partij aansprakelijk?

  • Dan worden de zorgkosten via de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij aan ons terugbetaalt. Jij hoeft dan verder niets meer te doen.
  • Wij kunnen je doorverwijzen naar een letselschadespecialist.

Doorverwijzing letselschadespecialist

Een letselschadespecialist helpt je in het behartigen van jouw belangen bij het afhandelen van jouw schadezaak. Zoals bijvoorbeeld die rekening voor het eigen risico. Misschien heb je ook nog andere schade opgelopen, zoals kapotte spullen of tijdelijke werkloosheid. Hieraan zijn voor jou geen kosten verbonden.

Neem contact met ons op

Bent u slachtoffer van een ongeval buiten uw schuld? En heeft u als gevolg hiervan medische kosten gemaakt? Dan kunt u dit op verschillende manieren melden:

Soms benaderen wij jou

Het is ook mogelijk dat u een brief of telefoontje van ons ontvangt waarin wij om meer informatie over de zorgkosten vragen. Met behulp van die informatie kunnen wij nagaan of we de zorgkosten kunnen verhalen. Dit kan ook gaan over een ongeluk van enige tijd geleden. 

Heeft u een vragenformulier ontvangen? Wilt u die dan invullen, ook als u geen ongeval met een andere partij heeft gehad, en terugsturen? Alvast bedankt.