Ga naar inhoud

Medische kosten verhalen op de tegenpartij

Heeft u uw zorg verzekerd bij Univé en heeft u een ongeluk gehad? Of bent u slachtoffer van mishandeling of een medische fout? Dan heeft u mogelijk schade geleden. Heel vervelend, zeker als het niet uw eigen schuld is. Univé probeert de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Hierdoor houden we de premie zo laag mogelijk en krijgt u mogelijk (een deel) van uw eigen risico terug.

Medische kosten veroorzaakt door een ander

Univé vergoedt de medische kosten waarvoor u verzekerd bent. We proberen deze kosten te verhalen op de aansprakelijke partij. De schadeverzekering van de schuldige of de dader betaalt dan de veroorzaakte schade. Dat is wél zo eerlijk.

Wie betaalt het eigen risico?

Voor zorg uit uw basisverzekering betaalt u een eigen risico. Heeft een ander de schade veroorzaakt? En geeft u dat aan ons door? Dan verhalen we de kosten voor het eigen risico op de schadeverzekering van de tegenpartij. Meldt u niet dat de kosten zijn veroorzaakt door een ander? Dan betaalt u het eigen risico zelf.

Neem contact met ons op

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval of een misdrijf? En heeft u als gevolg hiervan medische kosten gemaakt? Dan kunt u dit op verschillende manieren melden: