Ga naar inhoud

Verzekeringen voor verpleegkundigen

Bescherm jezelf als professional in de zorg met de juiste verzekeringen tegen belangrijke zakelijke risico's.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Ben jij als verpleegkundige beschermd tegen zakelijke risico's?

Niet alleen is jouw beroep op zichzelf al behoorlijk veeleisend, je krijgt als verpleegkundige ook te maken met een scala aan potentiële risico's die inherent zijn aan jouw vak. Zo werk je elke dag in een omgeving met kwetsbare patiënten en complexe medische procedures, met een altijd aanwezige kans op aansprakelijkheidskwesties en andere juridische geschillen.  

Het is bovendien een intens beroep, zowel fysiek als mentaal, met een hoge werkdruk. In het uiterste geval ligt (tijdelijke of gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid op de loer, veroorzaakt door bijvoorbeeld burn-out of overbelasting van de rug. 

Heb jij voldoende geregeld om te zorgen dat jij (financieel) bestand bent tegen zulke zakelijke risico's? 

Met deze verzekeringen kun je erop vertrouwen dat het goed komt

Het liefst concentreer jij je natuurlijk op het leveren van hoogwaardige zorg, zonder je zorgen te hoeven maken over de gevolgen van mogelijke incidenten of uitval. Daarom zetten wij de belangrijkste zakelijke verzekeringen voor zelfstandige professionals in de zorgsector zoals jijzelf onder elkaar. Ze beschermen jouw financiën en bieden gemoedsrust. Zo dragen deze zakelijke verzekeringen bij aan een stabiele en veilige werkomgeving, wat uiteindelijk ten goede komt aan zowel jouzelf als je patiënten. 

Ook mensen in de zorg hebben wel eens baat bij juridische bijstand en dekking van juridische kosten. Denk aan conflicten over facturering, contractuele afspraken, communicatie of de kwaliteit van de geleverde diensten. Sluit je een zakelijke rechtsbijstandverzekering af, dan kun je altijd terugvallen op onze incassoservice en diverse juridische preventiediensten. Zo staan we je bij om jouw financiële stabiliteit en professionele reputatie te beschermen. 

Je zorgt dag in dag uit voor je patiënten, maar wat als jouw eigen gezondheid je onverwacht in de steek laat? Als je door een onverwachte gebeurtenis, de gevolgen van extreme werkstress, een blessure, of een gezondheidsprobleem dat je professionele leven op zijn kop zet niet meer kunt werken, dan krijg je te maken met inkomensverlies. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor verpleegkundigen ontvang je een aanvullend inkomen en houd je financiële zorgen op afstand. 

Zakelijke verzekeringen kunnen ook andere risico's afdekken, zoals schade aan voorraden en apparatuur die tijdens het werk worden opgelopen, evenals diefstal en brand. Sluit je een roerende zakenverzekering af, dan zijn jouw spullen verzekerd tegen vervangingswaarde. 

Met de bedrijfsautoverzekering ben je gedekt tegen schade die je met je auto toebrengt aan een ander of zijn spullen. Ook als dat gebeurt tijdens een privérit. Of kies voor WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco), waarbij je ook bent verzekerd voor diefstal van of schade aan je eigen auto. 

Alle verzekeringen voor verpleegkundigen

Dit is een volledig overzicht van alle verzekeringen voor verpleegkundigen en andere professionals in de zorg. Ga je voor het Ondernemerspakket dat speciaal is samengesteld voor jouw branche en sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af, dan ontvang je pakketkorting die kan oplopen tot 10%. 

Inzicht in de zakelijke risico's die jij als verpleegkundige loopt

Beter inzicht krijgen in welke bedrijfsrisico's jij als zelfstandige in de zorg loopt? De OndernemersCheck vertelt je direct meer, laat zien waar jouw financiële kwetsbaarheden zitten én welke zakelijke verzekeringen jou daar de beste bescherming tegen bieden.  

Doe de OndernemersCheck

Hulp nodig? We denken graag met je mee

Met de inzichten van de OndernemersCheck paraat kun je gaan beoordelen welke schade je (deels) zelf kunt opvangen. En waartegen je je toch het beste kunt verzekeren. 

Wil je graag aanvullend advies? Samen met een van onze adviseurs kun je jouw behoeften als verpleegkundige doorspreken en de juiste verzekering vinden die past bij jouw specifieke situatie en budget. Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op: 

De voordelen van het verzekeringspakket voor verpleegkundigen

Het Univé Ondernemerspakket is afgestemd op jouw branche. En helemaal naar eigen wens samen te stellen. Je kiest zelf wat je verzekert en wat niet. 

Ontdek het Ondernemerspakket

De meest gestelde vragen door mensen in de zorg

Dit zijn veelgestelde vragen over zakelijke verzekeringen door zelfstandigen in de medische sector: 

Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

De roerende zakenverzekering omvat diverse onderdelen, waarvan de inventarisverzekering de bekendste is. Als zzp'er kun je bij Univé online je inventaris en voorraden verzekeren. Voor mkb'ers bieden wij de mogelijkheid om samen met een adviseur je roerende zakenverzekering op maat samen te stellen. Met deze verzekering kun je onder andere de volgende zaken verzekeren: inventaris, voorraden, geld en betaalmiddelen, motorrijtuigen, dieren, roerende zaken van andere personen, elektronica, machinebreuk, melk, huurdersbelang, eigenaarsbelang/pachtersinvestering en andere roerende zaken.

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren