Ga naar inhoud

Verzekeringen voor tandartsen

Bescherm jouw praktijk tegen zakelijke risico's met deze verzekeringen.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Is jouw tandartsenpraktijk beschermd tegen zakelijke risico's?

Als tandarts speel je een onmisbare rol in de gezondheid van je patiënten en de samenleving. Naast het bieden van hoogwaardige mondzorg ben je als zelfstandige professioneel in de tandheelkunde natuurlijk ook ondernemer. Daarmee loop je onvermijdelijk bepaalde zakelijke risico's.  

Van inkomensverlies bij uitval tot schade aan je apparatuur: zakelijke verzekeringen zijn van belang om je te beschermen tegen financiële verliezen voor en succesvolle continuïteit van je praktijk. Door de juiste verzekeringen af te sluiten, kun je met vertrouwen je werk voortzetten, wetende dat je praktijk en persoonlijke financiën gedegen zijn beveiligd. 

De belangrijkste verzekeringen voor jou als tandarts

Dit zijn de meest voorkomende zakelijke risico's die tandartsen lopen. Ontdek hoe je je daar met de juiste zakelijke verzekeringen, passend bij jouw behoeften en budget, effectief tegen beschermt:

Personeelsproblemen, zoals ziekteverzuim van je personeel of je eigen arbeidsongeschiktheid, kunnen de praktijkvoering verstoren en kosten met zich meebrengen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt tegen inkomensverlies.

Onvoorziene gebeurtenissen kunnen schade veroorzaken aan tandheelkundige apparatuur, instrumenten, meubilair en je praktijkruimte. Een inventarisverzekering compenseert voor schade als gevolg van brand, diefstal, of andere gedekte gebeurtenissen. 

Of je als tandarts je bedrijfsauto uitsluitend zakelijk of ook wel eens privé gebruikt, maakt niet uit: zo lang je auto op naam van je bedrijf is verzekerd, ben je met een bedrijfsautoverzekering in beide gevallen verzekerd voor schade. Je kunt kiezen uit WA, WA+ en All Risk dekking.

Datalekken, hacking of andere cyberaanvallen kunnen de veiligheid van patiëntgegevens in gevaar brengen. 40% van de zelfstandigen krijgt op een bepaald moment in hun carrière te maken met cybercrime. Onze standaard inbegrepen cyberverzekering helpt je de risico's minimaliseren, en staat 24/7 voor je klaar als het je toch overkomt. 

Hieronder vind je een compleet overzicht van alle zakelijke verzekeringen die we hebben voor tandartsen en andere zelfstandigen in de tandheelkunde. Goed om te weten: je ontvangt een pakketkorting tot wel 10% als je meerdere verzekeringen tegelijkertijd afsluit.

Alle verzekeringen voor jou als tandarts

Alle zakelijke verzekeringen van Univé op een rij:

Welke bedrijfsrisico's loop ik als tandarts?

Heb je voldoende grip op welke zakelijke risico's je loopt met jouw tandartspraktijk? Die verschillen van (medische) professional tot professional. Het is daarom verstandig om deze risico's een keer in kaart te brengen. Direct inzicht in de zakelijke risico's die jij loopt?

Doe de OndernemersCheck

Op basis daarvan kun je beoordelen welke schade je zelf bereid en in staat bent op te vangen. En welke je beter kunt verzekeren.

Of praat eens vrijblijvend en kosteloos met een adviseur. Zo kun je samen jouw specifieke behoeften als tandarts beoordelen, en de juiste combinatie van verzekeringen vinden die passen bij jouw situatie.

Profiteer tot wel 10% pakketkorting op je zakelijke verzekeringen

Sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af voor jouw praktijk als tandarts, dan ontvang je automatisch een voordelige pakketkorting tot wel 10%.

Alles over de pakketkorting

Veelgestelde vragen door tandartsen

Bekijk de meest gestelde vragen van tandheelkundige professionals zoals jijzelf over zakelijke verzekeringen. 

Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren