Ga naar inhoud

Verzekeringen voor personal trainers

Bescherm jezelf als personal trainer met de juiste verzekeringen tegen belangrijke zakelijke risico's.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Ben jij als personal trainer beschermd tegen zakelijke risico's?

Als personal trainer help je jouw cliënten om hun fitnessdoelen te bereiken en een gezonde levensstijl te ontwikkelen en vol te houden. Een waardevol beroep dus, maar ook een die enkele zakelijke risico's met zich meebrengt. 

Denk bijvoorbeeld aan mogelijke blessures tijdens je trainingen die maken dat je je werk tijdelijk niet (volledig) kunt uitvoeren, met inkomensverlies tot gevolg. Of aan juridische geschillen over de effectiviteit van je programma's, of schade die jij of een medewerker onbedoeld bij anderen veroorzaakt. Ook gaat er wel eens apparatuur of iets anders in je trainingsruimte kapot. 

Zakelijke verzekeringen zijn er om je praktijk en persoonlijke financiën te beschermen. 

Dek je belangrijkste risico's af met deze verzekeringen voor personal trainers

Jij houdt je natuurlijk het liefst bezig met waar jij het best in bent: sporten met je cliënten. Zonder zorgen over je zaak of je persoonlijke financiën. Daarom zetten we de belangrijkste zakelijke verzekeringen voor professionals in de fitness branche zoals jij voor je onder elkaar. 

Wees verzekerd tegen schade die jij, je medewerker of je product bij anderen veroorzaakt. Een aansprakelijkheidsverzekering kan jou bijvoorbeeld beschermen tegen claims van cliënten die tijdens een training gewond raken. Hiermee voorkom je dat schadeclaims jouw zaak in gevaar brengen. 

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je altijd verzekerd van een stabiel inkomen, ook wanneer je door een (sport)blessure, burn-out, ziekte, ongeval of zwangerschap uit de running raakt. Ook helpen we je arbeidsongeschiktheid voorkomen, én staan we je bij als het toch mis gaat. 

Rondom je werk als personal trainer kan onverwacht een juridisch conflict ontstaan. Bijvoorbeeld met een klant die niet betaalt, of met een leverancier die slechte kwaliteit levert. Of jijzelf krijgt te maken met een ontevreden klant. Je bent verzekerd voor zowel hulp als kosten bij juridische problemen met een zakelijke rechtsbijstandverzekering

Daarnaast kan een roerende zakenverzekering helpen bij het dekken van schade aan je (sport)apparatuur of trainingsruimte. Je bedrijfsmiddelen en inventaris zijn gelijk verzekerd voor extreme weersomstandigheden, brand, diefstal en vandalisme. 

Met de bedrijfsautoverzekering ben je gedekt tegen schade die je met je auto toebrengt aan een ander of zijn spullen. Ook als dat gebeurt tijdens een privérit. Met de WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco), ben je ook verzekerd voor diefstal van of schade aan je eigen auto. 

Zoals jij dag in dag uit voor je cliënten klaarstaat, zijn wij er voor jou. Door te investeren in de juiste verzekeringen, kun je je concentreren op het bieden van hoogwaardige fitness diensten aan je cliënten, met de zekerheid dat je bedrijf goed beschermd is tegen onvoorziene omstandigheden. Zo kun je met vertrouwen je carrière als personal trainer voortzetten. 

Alle verzekeringen voor personal trainers

Dit is een volledig overzicht van alle verzekeringen voor mensen in de personal training en andere mensen in de fitness branche. Ga je voor het Ondernemerspakket dat speciaal is samengesteld voor jouw branche en sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af? Dan krijg je pakketkorting tot 10%. 

Inzicht in de bedrijfsrisico's die je in de fitnessbranche loopt

Graag weten welke zakelijke risico's jij als personal trainer precies loopt? De OndernemersCheck vertelt je meer. Het legt bloot waar jouw financiële kwetsbaarheden zitten én welke zakelijke verzekeringen jou daar de beste bescherming tegen bieden.  

Doe de OndernemersCheck

Zelf dekken of een verzekering nodig?

Met de inzichten van de OndernemersCheck bij de hand kun je gaan beoordelen welke schade je (voor een deel) zelf kunt opvangen, en voor welke risico's je je toch beter kunt verzekeren. 

Wil je graag aanvullend advies? Samen met een van onze adviseurs kun je jouw behoeften als personal trainer doorspreken en de juiste verzekering vinden die past bij jouw specifieke situatie en budget. Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op: 

De voordelen van het verzekeringspakket voor personal trainers

Het Univé Ondernemerspakket is afgestemd op jouw branche. Je stelt hem bovendien naar eigen wens samen: kies zelf wat je verzekert en wat niet. 

Ontdek het Ondernemerspakket

De meest gestelde verzekeringsvragen door zelfstandigen in de fitnesswereld

Dit zijn veelgestelde vragen over zakelijke verzekeringen door personal trainers: 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin je deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren