Ga naar inhoud

Verzekeringen voor medisch specialisten

Bescherm je als medisch specialist tegen zakelijke risico's met deze verzekeringen.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Ben jij als medisch specialist beschermd tegen zakelijke risico's?

Als medisch specialist draag je een grote verantwoordelijkheid voor zowel het welzijn van je patiënten als het succesvol voortbestaan van je onderneming, de integriteit van je praktijk inbegrepen. Maar in het complexe medische landschap loop je ook zakelijke risico's die tot problemen kunnen leiden voor je praktijk en persoonlijke financiën.  

Of je je nou hebt gespecialiseerd als kinderarts of geriater, gynaecoloog of patholoog, chirurg of psychiater: je kunt te maken krijgen met zaken als brand, diefstal, of inkomensverlies als het onverwachte gebeurt en je zelf ziek wordt of om een andere reden uitvalt. Zakelijke verzekeringen zijn van essentieel belang om je te beschermen tegen zulke onvoorziene omstandigheden. Door de juiste verzekeringen af te sluiten, kun je met een rustig gemoed en vertrouwen je werk voortzetten. 

Belangrijke verzekeringen voor medisch specialisten

Iedere zelfstandig ondernemer loopt helaas onvermijdelijke zakelijke risico's gedurende diens werk. Dit zijn de belangrijkste waar jij als zelfstandig medisch specialist mee te maken kunt krijgen – en hoe je je daar met passende zakelijke verzekeringen effectief tegen beschermt:

Als je door een burn-out, ziekte, zwangerschap of een ongeval zelf opeens in de schoenen van je patiënten terechtkomt en tijdelijk niet meer (volledig) kunt werken of zelfs arbeidsongeschikt raakt, dan moet je dat inkomensverlies kunnen opvangen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering is inkomen beschermd. Daarmee ben je verzekerd van een stabiel inkomen, ook als je uitvalt en niet meer (volledig) kunt werken. 

Of je als medisch specialist je bedrijfsauto alleen zakelijk of ook privé gebruikt, zo lang je auto op naam van je bedrijf is verzekerd, ben je met een bedrijfsautoverzekering in beide gevallen verzekerd voor schade. Kies tussen WA, WA+ en All Risk dekking. 

Schade aan je medisch apparatuur door brand of diefstal? Geen nood: met een inventarisverzekering is je voorraad en inventaris standaard tegen vervangingswaarde verzekerd. Met een eigenvervoerverzekering zijn daarnaast ook de spullen die je (ook 's nachts) in je auto laat liggen verzekerd. 

Nog iets waar je aan moet denken: cybercrime. Wist je dat wel 40% van de zelfstandigen ermee te maken krijgt? Het kan iedereen overkomen: datalekken, hacking, of cyberaanvallen die de vertrouwelijkheid van je patiënten kunnen schaden. Onze inbegrepen Cyberhulp beschermt jou tegen deze risico's. Gaat het toch mis? Dan staan we natuurlijk 24/7 voor je klaar. 

Een volledig overzicht van onze zakelijke verzekeringen die we hebben voor medisch specialisten en andere zelfstandigen binnen en buiten het medisch circuit zie je hieronder. Als je meerdere verzekeringen tegelijk afsluit, profiteer je van een pakketkorting tot 10%. 

Alle verzekeringen voor jou als medisch specialist

Alle zakelijke verzekeringen van Univé op een rij: 

Welke zakelijke risico's loop ik als medisch specialist?

Als zelfstandige professional in de medische wereld loop je niet dezelfde risico's als de gemiddelde andere ondernemer. Het is daarom verstandig om deze eens in kaart te brengen. En te beoordelen welke schade je zelf kunt opvangen, en welke je beter kunt verzekeren. Direct inzicht in de zakelijke risico's die jij loopt?  

Doe de OndernemersCheck

Of praat eens vrijblijvend en kosteloos met een adviseur. Samen beoordelen jullie jouw specifieke behoeften als medisch specialist het best, en kun je de juiste combinatie van verzekeringen te vinden die passen bij jouw behoeften en budget. 

Tot 10% pakketkorting op je bedrijfsverzekeringen

Sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af voor jouw praktijk als medisch specialist, dan profiteer je automatisch van een handige pakketkorting tot wel 10%. Ontdek hoe het werkt en welke verzekeringen in aanmerking komen voor de korting: 

Meer over de pakketkorting

Veelgestelde vragen door medisch specialisten

Bekijk de meest gestelde vragen van mensen zoals jijzelf over zakelijke verzekeringen. 

Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren