Ga naar inhoud

Verzekeringen voor fotografen

Bescherm jezelf als zelfstandig fotograaf met de juiste verzekeringen tegen zakelijke risico's.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Ben jij als fotograaf beschermd tegen zakelijke risico's?

Als zelfstandig fotograaf kom je overal, sta je elke dag voor de schone taak om de mooiste beelden vast te leggen en creatieve projecten die door jouw werk gedragen worden tot een succes te maken. Wat echter even belangrijk is voor het voorbestaan van jouw fotografiezaken, is voorbereid zijn op zakelijke risico's die je carrière en financiën kunnen bedreigen.    

Denk aan beschadiging of diefstal van je dure fotoapparatuur en inkomensverlies als je door ziekte een klus niet kunt doen, tot juridische conflicten met je klanten over contracten of auteursrechten. Met de juiste zakelijke verzekeringen kun je zowel je zaak als je persoonlijke financiën beschermen tegen zulke en andere onverwachte gebeurtenissen. Zo stabiel als je favoriete statief de toekomst tegemoet. 

Deze verzekeringen voor fotografen dekken je belangrijkste bedrijfsrisico's af

Regel je zaakjes goed, zodat je onbezorgd kunt richten op waar je het beste in bent: fotografie. Dit zijn de grootste risico's die je als zelfstandig fotograaf loopt onder elkaar, én hoe je je daartegen beschermt. 

Als fotograaf is je apparatuur natuurlijk je alles. Een roerende zakenverzekering vangt de financiële impact van gestolen of beschadigde camera’s en lenzen op. Je bent standaard verzekerd tegen vervangingswaarde. 

Het kan altijd gebeuren: schade die jij, een medewerker of je product bij anderen veroorzaakt tijdens een fotoshoot. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan jou behoeden voor hoge kosten bij schadeclaims. 

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je bouwen op een stabiel inkomen. Ook wanneer je door een blessure, ziekte, burn-out, ongeluk of zwangerschap opeens uitvalt. Daarnaast staan we je bij met preventie en re-integratie.   

Rondom je werkzaamheden als fotograaf kan een juridisch geschil optreden. Een klant die niet betaalt, een leverancier die slechte kwaliteit levert – of jou wordt die slechte kwaliteit verweten. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering dekt en biedt juridische bijstand bij conflicten. 

Voor de fotografieklussen reis je stad en land af in de auto. Met de bedrijfsautoverzekering ben je gedekt tegen schade, ook bij een privérit. Met de WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco), ben je ook verzekerd voor diefstal van of schade aan je eigen auto. 

Door te investeren in de juiste verzekeringen, kun je met een gerust hart je creatieve werk voortzetten en je focussen op wat je het liefste doet, in de wetenschap dat je bedrijf en professionele reputatie goed beschermd zijn. 

Alle verzekeringen voor zelfstandige fotografen

Dit is een volledig overzicht van alle verzekeringen voor mensen in de fotografiebranche. Ga je voor het Ondernemerspakket dat speciaal is samengesteld voor jouw branche en sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af? Dan krijg je pakketkorting tot 10%. 

Direct inzicht in zakelijke risico's voor zelfstandigen in de fotografie

Als je je afvraagt of en hoe je je onderneming zou moeten verzekeren, doe dan deze snelle check. Je krijgt direct inzicht in welke zakelijke verzekeringen van nut kunnen zijn en het beste bij jouw bedrijf passen.  

Doe de OndernemersCheck

Zelf dekken of beter verzekeren?

Met de inzichten van de OndernemersCheck in het achterhoofd kun je goed beoordelen welke schade je (voor een deel) zelf kunt opvangen, en welke risico's je toch beter kunt verzekeren. 

Wil je graag even overleggen? Samen met een van onze adviseurs kun je jouw behoeften als fotograaf bespreken en de verzekering(en) vinden, passend bij jouw specifieke situatie en budget. Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op: 

De voordelen van het verzekeringspakket voor fotografen

Het Univé Ondernemerspakket is afgestemd op jouw branche. Je stelt het pakket naar eigen wens samen en kiest natuurlijk zelf wat je verzekert (en wat niet). 

Ontdek het Ondernemerspakket

De meest gestelde verzekeringsvragen door zelfstandigen in de fotografie

Dit zijn veelgestelde vragen over zakelijke verzekeringen door fotografen: 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin je deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren