Ga naar inhoud

Verzekeringen voor boekhouders

Bescherm jezelf als zelfstandig boekhouder met de juiste verzekeringen tegen de grootste zakelijke risico's.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Ben jij als boekhouder voldoende beschermd tegen deze zakelijke risico's?

Je speelt als boekhouder een grote rol in het beheren van de financiële gezondheid van je klanten en hun bedrijven. Van nauwkeurige boekhoudkundige rapportages tot feilloze belastingaangiftes en financieel of bedrijfskundig advies, je doet het allemaal. Maar zelf ben je natuurlijk ook blootgesteld aan verschillende zakelijke risico's die jou en je praktijk kunnen aantasten. Denk aan beroepsaansprakelijkheid voor foutieve financiële rapportages, verlies van belangrijke gegevens en cybersecurityproblemen, of juridische geschillen met je klanten. Heb je daar evenveel energie in gestoken? 

Zakelijke verzekeringen zijn van vitaal belang om je te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen, financiële verliezen en juridische kosten. Regel het goed, zodat je je expertise en zorgvuldigheid vervolgens weer kunt richten op de boekhouding van je cliënten. 

Bescherming tegen de belangrijkste risico's als boekhouder

We zetten de belangrijkste verzekeringen voor boekhouders overzichtelijk onder elkaar, waarmee je deze veelvoorkomende zakelijke risico's effectief kunt afdekken.   

Het kan altijd gebeuren: schade die jij, een medewerker of je dienst bij anderen veroorzaakt rondom je werkzaamheden. Een bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering kan jou behoeden voor hoge kosten bij schadeclaims. 

Ook kan er sprake zijn van schade door een beroepsfout van jouzelf of je medewerker. Door het geven van verkeerd advies of leveren van een gebrekkige dienst bijvoorbeeld. Als jouw bedrijf aansprakelijk wordt gesteld, dan ben je met een beroeps­­aanspra­ke­lijk­­heids­verzekering goed beschermd tegen de financiële gevolgen van zo’n fout. 

Met een arbeids­ongeschikt­heids­verzekering kun je altijd rekenen op een stabiel inkomen. Ook wanneer je door een burn-out, ziekte of ongeluk (gedeeltelijk) uitvalt. Met onze preventiediensten en persoonlijke begeleiding bij re-integratie sta je er nooit alleen voor. 

Een gebouwenverzekering is essentieel om je kantoor te beschermen tegen schade door brand, storm, diefstal of andere onvoorziene gebeurtenissen, zodat jij en je team snel weer operationeel kunt zijn en jullie klanten kunnen ontvangen.   

Voor sommige klanten reis je stad en land af in de auto. Met de bedrijfsautoverzekering ben je gedekt tegen schade, ook bij een privérit. Met de WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco), ben je ook verzekerd voor diefstal van of schade aan je eigen auto. 

Altijd verzekerd van juridische hulp bij conflicten. Voorkom hoge advocaatkosten en onderneem zorgeloos verder. Ook kosten die je moet maken voor rechtsbijstand, verweer of schadebeperking zijn met een zakelijke rechtsbijstandverzekering verzekerd. 

Door te kiezen voor de juiste verzekering(en), kun je met een gerust gemoed je boekhoudkundige werk voortzetten en je focussen op wat je het liefste doet, wetende dat je bedrijf én je professionele reputatie goed beschermd zijn. 

Alle verzekeringen voor zelfstandige boekhouders

Dit is een volledig overzicht van alle verzekeringen voor professionals werkzaam in de boekhouding. Tip: kies voor het Ondernemerspakket dat speciaal is samengesteld voor jouw branche. Sluit je tegelijk meerdere zakelijke verzekeringen af? Dan krijg je een pakketkorting die oploopt tot wel 10%. 

Direct inzicht in zakelijke risico's voor zelfstandigen in het boekhoudwezen

Als je je afvraagt welke risico's je als boekhouder eigenlijk loopt, en hoe je je onderneming daartegen kunt verzekeren, doe dan deze snelle check. Je ontvangt meteen inzicht in welke zakelijke verzekeringen van nut kunnen zijn en het beste bij jouw bedrijf passen.  

Doe de OndernemersCheck

Zelf dekken of beter verzekeren?

Met de inzichten van de OndernemersCheck bij de hand kun je goed beoordelen welke schade je (voor een deel) zelf kunt opvangen, en welke risico's je toch het beste verzekert. Graag even overleggen? Samen met een van onze adviseurs kun je jouw behoeften als boekhouder bespreken en de verzekering(en) vinden die daar het best bij passen. Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op: 

De voordelen van het verzekeringspakket voor boekhouders

Het Univé Ondernemerspakket is afgestemd op jouw werk in de boekhouding. Je stelt het pakket naar eigen wens samen. En je kiest natuurlijk zelf wat je verzekert (en wat niet). 

Ontdek het Ondernemerspakket

De meest gestelde verzekeringsvragen door zelfstandigen in de boekhouding

Dit zijn veelgestelde vragen over zakelijke verzekeringen door boekhouders: 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin je deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren