Ga naar inhoud

Verzekeringen voor architecten

Bescherm jezelf als professional in de architectuur met verzekeringen tegen deze zakelijke risico's.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Is jouw architectenbureau bestand tegen bedrijfsrisico's?

Je bent als architect een visionair, belast met het vormgeven van de wereld om ons heen en verantwoordelijk voor het creëren van inspirerende en functionele ontwerpen die voldoen aan de behoeften van je klanten. Naast de creatieve uitdagingen waarmee je te maken hebt, loop je als architect ook zakelijke risico's die van invloed kunnen zijn op je praktijk en persoonlijke financiën. 

Wat als je bijvoorbeeld uitvalt en je werk tijdelijk niet, of niet meer volledig kunt doen? Heb je dan een manier om dat inkomensverlies op te vangen? En wat als je te maken krijgt met brand of diefstal in je kantoorpand met roerende zaken? Of schade waar je bedrijfsauto bij betrokken is? Sluit je de juiste verzekeringen af, dan zijn jouw zaken solide beschermd tegen financiële verliezen en operationele verstoringen. En kun jij je focussen op waar jij je het liefst mee bezighoudt: het ontwerpen en realiseren van innovatieve projecten. 

Wat zijn de grootste zakelijke risico's en verzekeringen voor jou als architect?

Voor architecten zijn dit de belangrijkste bedrijfsrisico's en bijbehorende verzekeringen: 

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt financiële bescherming als je niet in staat bent om te werken door ziekte, zwangerschap of letsel. Zo ontvang je toch een stabiel inkomen en houd je financiële problemen op afstand.  

Een gebouwenverzekering is essentieel om je kantoor of studio te beschermen tegen schade door brand, storm, diefstal of andere onvoorziene gebeurtenissen, zodat je snel weer operationeel kunt zijn.  

Met een bedrijfsautoverzekering ben je gedekt tegen schade die je met je auto toebrengt aan een ander of zijn spullen, zelfs tijdens een privérit. Je kunt ook kiezen voor WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco), waarbij je daarnaast bent verzekerd voor diefstal van of schade aan eigen auto. 

Een cyberverzekering beschermt je tegen de gevolgen van cyberaanvallen, zoals datalekken of ransomware, waardoor je de reputatie van je bedrijf kunt beschermen en de financiële impact kunt minimaliseren. Univé's Cyberhulp is standaard inbegrepen: we staan 24/7 voor je klaar. Ook preventief. 

Alle verzekeringen voor architecten

Dit is een volledig overzicht van alle verzekeringen voor architecten. Ga je voor het Ondernemerspakket dat is samengesteld voor jouw branche en sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af? Dan ontvang je pakketkorting tot wel 10%. 

Welke risico's loopt jouw architectenbureau eigenlijk?

Beter inzicht in waar jouw financiële kwetsbaarheden zitten? Doe dan de OndernemersCheck. Zo weet je binnen een paar minuten of je de boel al voldoende op orde hebt, of dat het ook voor jou een verstandige zet kan zijn om je te verzekeren. 

Doe de OndernemersCheck

We denken graag met je mee

Met de inzichten van de OndernemersCheck achter de hand kun je beter beoordelen welke schade je (gedeeltelijk) zelf kunt opvangen. En welke je toch beter kunt verzekeren. 

Graag aanvullend advies? Samen met een van onze adviseurs kun je jouw behoeften als architect doorspreken en de juiste verzekering vinden die past bij jouw specifieke situatie en budget. Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op: 

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Het Univé Ondernemerspakket is afgestemd op jouw branche. En helemaal naar eigen wens samen te stellen: je kiest zelf wat je verzekert en wat niet. 

Ontdek het Ondernemerspakket

Veelgestelde vragen door architecten

Dit zijn de meest gestelde vragen over zakelijke verzekeringen door zelfstandigen in de architectuur: 

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren