Ga naar inhoud

Verzekeringen voor advocaten

Bescherm je als advocaat tegen zakelijke risico's met deze verzekeringen.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Zakelijke risico's in de advocatuur

Als advocaat navigeer je door complexe juridische vraagstukken en vertegenwoordig je je cliënten met expertise en integriteit. Een veeleisend beroep, waarbij veel verantwoordelijkheden op jouw schouders rusten. Waar je dan vermoedelijk geen tijd en energie aan wenst te verspillen, maar wat je wél goed geregeld moet hebben, is degelijke bescherming tegen de zakelijke risico's die je als advocaat onvermijdelijk loopt. Risico's die je praktijk en persoonlijke financiën kunnen schaden. 

Van inkomensverlies bij uitval en bedrijfsautoverzekeringen tot cyberrisico's: de juiste zakelijke verzekeringen zijn van essentieel belang om je te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Zo kun je met vertrouwen je werk voortzetten, wetende dat je persoonlijke financiën, je praktijk en professionele reputatie adequaat zijn beveiligd in de roerige wereld van de advocatuur. 

Risico's als advocaat en de beste verzekeringen om ze af te dekken

Je loopt als advocaat, met je eigen bureau of als onderdeel van een advocatenkantoor, verschillende risico's rondom het uitvoeren van je werkzaamheden. Dit zijn de belangrijkste waar je mee te maken kunt krijgen én hoe je ze met zakelijke verzekeringen kunt afdekken:

Als advocaat factureer je elk gewerkt uur. Je inkomen is daarmee afhankelijk van je vermogen om je juridische diensten te verlenen. Wanneer je onverwacht uitvalt door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval, kan dat je inkomsten dus hard raken. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering is inkomen beschermd. Daarmee ben je verzekerd van een stabiel inkomen, ook als je uitvalt en niet meer (volledig) kunt werken. 

Het is in ons land verplicht om je zakelijke personenauto minimaal WA te verzekeren. Of je als advocaat je bedrijfsauto nou uitsluitend zakelijk of ook privé gebruikt, je bent zo lang je auto op naam van je bedrijf is verzekerd, met een bedrijfsautoverzekering in beide gevallen verzekerd. Je kunt kiezen uit WA, WA+ en All Risk dekking.

40% van de zelfstandigen krijgt op een bepaald moment in hun carrière te maken met cybercrime. Zo loop je onder meer risico op datalekken, hacking, of cyberaanvallen die de vertrouwelijkheid van je lopende zaken of cliëntinformatie kunnen schaden. Ook het gebruik van digitale systemen voor communicatie en facturatie kan leiden tot gegevensdiefstal of inbreuk op de privacy van de mensen met en voor wie je werkt. Onze inbegrepen Cyberhulp beschermt jou tegen deze risico's. En gaat het toch mis? Dan staan we 24/7 voor je klaar.

Een volledig overzicht van onze zakelijke verzekeringen die we hebben voor advocaten en andere zelfstandigen zie je hieronder. Sluit je meerdere verzekeringen tegelijk af? Je profiteert dan automatisch van een fijne pakketkorting tot 10%. 

Alle verzekeringen voor jou als advocaat

Alle zakelijke verzekeringen van Univé op een rij: 

Laat je adviseren

Als advocaat loop je andere risico's dan andere zelfstandigen. Breng ze daarom eens in kaart. Welke wil je verzekeren? Of kun je schade zelf opvangen? En welke nieuwe risico's gaan er spelen als je rol in de advocatuur met de tijd verandert?  

Het kan goed zijn om eens met een adviseur te overleggen, om de specifieke behoeften van jouw situatie als advocaat te beoordelen en de juiste combinatie van verzekeringen te vinden die passen bij jouw behoeften en budget. 

Welke zakelijke risico's loop ik als advocaat?

De OndernemersCheck biedt direct inzicht en geeft aan welke zakelijke verzekeringen jou daar de beste bescherming tegen bieden. 

Doe nu de OndernemersCheck

Tot 10% pakketkorting op je bedrijfsverzekeringen

Sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af voor je advocatenbureau? Dan profiteer je van pakketkorting. Je voordeel kan zo oplopen tot wel 10%. Bekijk hoe het werkt en welke verzekeringen in aanmerking komen voor pakketkorting: 

Meer over de pakketkorting

Veelgestelde vragen door advocaten

Bekijk de meest gestelde vragen van mensen zoals jijzelf over zakelijke verzekeringen.

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren