Ga naar inhoud

Verzekeringen voor accountants

Bescherm jezelf als professional in de accountancy tegen bedrijfsrisico's en andere onvoorziene omstandigheden.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Ben jij als accountant voldoende beschermd tegen zakelijke risico's?

Boekhoudkundige zaken, particulier of zakelijk belastingadvies, het maken van uiteenlopende financiële planningen, audits en fraudepreventie, of het adviseren van cliënten over fiscale kwesties zoals alles van bedrijfsstructurering en kostenbeheersing tot risicobeheer en fusies? Waarin je als accountant ook bent gespecialiseerd, zelf heb je ook te maken met de nodige zakelijke risico's. 

Van inkomensverlies als je onverwacht uitvalt door ziekte of een ongeval, tot diefstal of brand in je kantoorpand met schade aan roerende zaken. Of autoschade waar jouw bedrijfsauto bij betrokken is. Ongeacht het risico: met de juiste verzekeringen achter de hand kun je met vertrouwen je werk in de accountancy voorzetten, in de wetenschap dat jouw kantoor en financiën tegen een stootje kunnen. 

Wat zijn de belangrijkste bedrijfsrisico's en verzekeringen voor accountants?

Dat een gedegen financiële planning voor je zaak en financiën cruciaal is om goed voorbereid te zijn op wat de toekomst maar brengt, hoeven we jou als professional in de accountancy niet uit te leggen. Maar heb je zowel zakelijk als privé je zaakjes net zo op orde als je jouw klanten adviseert? 

Je bent als accountant immers zelf ook blootgesteld aan bepaalde bedrijfsrisico's rondom het uitvoeren van je werkzaamheden. Dit zijn de belangrijkste waar jouw kantoor mee te maken kan krijgen – met daarnaast de verzekeringen waarmee je deze kunt afdekken. 

Ben je gewend per uur te factureren, dan tikt ieder niet-gewerkt uur aan. Een burn-out, ziekte of letsel maakt als zelfstandige in de accountancy dat je over een alternatief moet beschikken om te compenseren voor de inkomsten die je dan misloopt. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn jij en je kantoor beschermd tegen inkomensverlies. 

Jouw accountantskantoor is essentieel voor het werk dat je doet en de klanten die je er ontvangt. Krijg je te maken met brand, overstroming of storm aan de ene kant, of vandalisme, diefstal of aanrijding aan de ander, dan heeft dat effect op je zaak. Zorg er daarom voor dat je jouw bedrijfspand verzekert met een gebouwenverzekering van Univé. 

Met een bedrijfsautoverzekering is ben je tenminste (WA) verzekerd voor schade die je met je auto toebrengt aan een ander of zijn spullen. Ook tijdens een privérit. Je kunt ook kiezen voor WA+ (Beperkt Casco). Wil je ook verzekerd zijn bij diefstal van of schade aan je eigen auto? Ga dan voor All Risk (Volledig Casco). 

Zakelijke verzekeringen kunnen ook andere risico's afdekken, zoals schade aan voorraden en apparatuur die tijdens het werk worden opgelopen. Of door diefstal en brand. Sluit je een roerende zakenverzekering af, dan zijn jouw spullen verzekerd tegen vervangingswaarde.

Als je klantgegevens verwerkt en opslaat, loop je het risico op datalekken of cyberaanvallen, wat kan leiden tot aanzienlijke reputatieschade, boetes en claims wegens schending van de privacy. 40% van de ondernemers krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Onze standaard inbegrepen cyberhulp helpt jou de risico's minimaliseren. Ook staan we 24/7 voor je klaar als het toch een keer misgaat. 

Hieronder tref je een compleet overzicht van alle zakelijke verzekeringen voor accountants. Goed om te weten: je ontvangt nu een pakketkorting tot wel 10% wanneer je meerdere verzekeringen afsluit. 

Alle verzekeringen voor jou als accountant

Alle zakelijke verzekeringen voor jou en je accountancybureau onder elkaar: 

Welke risico's loop jij met jouw accountancybedrijf?

Wil je daar graag beter inzicht in, doe dan de OndernemersCheck. Zo weet je binnen een paar minuten waar je mogelijke kwetsbaarheden zitten. 

Doe de OndernemersCheck

Verzekeren of zelf opvangen?

Met de inzichten van de OndernemersCheck in gedachten kun je goed beoordelen welke schade je (deels) zelf in staat bent om op te vangen. En welke risico's je toch beter kunt verzekeren. 

Toch graag advies? Samen met een van onze adviseurs kun je gericht jouw behoeften als accountant doorspreken en de juiste verzekering vinden die past bij jouw specifieke situatie. Neem vrijblijvend en kosteloos contact op: 

Korting op jouw pakket zakelijke verzekeringen

Sluit je meerdere zakelijke verzekeringen tegelijk af? Je profiteert dan automatisch van een voordelige pakketkorting die oploopt tot wel 10%.  

Dit is de pakketkorting

Veelgestelde vragen door accountants zoals jij

Dit zijn de meest gestelde vragen over zakelijke verzekeringen door professionals in de accountancy: 

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren