Ga naar inhoud

Stormschade aan je bedrijfsgebouw voorkomen

Storm kan flinke schade veroorzaken aan je bedrijfspand. Gelukkig kun je zelf veel doen om schade te voorkomen, we zetten 6 tips op een rij.

1. Laat regelmatig de staat van het dak controleren

Door regelmatig het dak van je bedrijfspand te laten controleren, voorkom je schade. Losse of beschadigde dakbedekking levert sneller problemen op tijdens een storm.

2. Check installaties op je dak en gevel

Zitten alle installaties op het dak en de gevel van je pand goed vast? Denk bijvoorbeeld aan verlichting, neonreclame, antennes of een airco-unit.

3. Zorg voor een opgeruimd terrein

Zorg ervoor dat het terrein om je pand opgeruimd is. Verwijder bijvoorbeeld losse takken, stapels bladeren of ander puin, om te voorkomen dat die door de wind worden meegenomen. Laat ook geregeld struiken en bomen rond het pand snoeien.

4. Zet losse buitenobjecten vast of haal ze binnen

Staan er buiten nog losse spullen, zoals reclameborden of vuilnisbakken? Zet ze goed vast, of haal ze naar binnen als dat mogelijk is. Zo voorkom je dat de spullen wegwaaien en schade veroorzaken aan je pand.

5. Plaats voorraad op een verhoging

Bewaar je voorraad of andere bedrijfsspullen in een kelder of souterrain? Zet de spullen dan op vlonder van minimaal 10 centimeter hoog. Zo voorkom je schade aan je spullen bij hevige regenval.

6. Maak een noodplan

Werk je met personeel? Maak dan een noodplan voor tijdens storm, zodat iedereen weet wat hij of zij moet doen. Denk bijvoorbeeld aan het uitschakelen van bepaalde apparaten en het opzoeken van een veilige plek.

Je bedrijfspand en spullen verzekeren tegen stormschade

Met een gebouwenverzekering is je bedrijfspand goed verzekerd bij stormschade, met een roerende zakenverzekering zijn ook je spullen, zoals je voorraad goed verzekerd tegen stormschade.

Heb schade? Dan kun je dit makkelijk melden via Mijn Univé Zakelijk