Ga naar inhoud

27 oktober 2021Ondernemen

Wintertijd: deze dingen moet je zeker niet vergeten als ondernemer

De klok gaat een uur terug. Hier moeten we allemaal weer aan wennen, zowel in privé- als werksituatie. De één alleen meer dan de ander. Het heeft daarom invloed op jou als ondernemer. Zeker als je werknemers in dienst hebt. In dit blog geven we je 4 tips waar je als ondernemer aan moet denken als de wintertijd ingaat.

Tip 1: Risico's door vermoeidheid

Het uur verschil kan je slaapritme verstoren. De ene persoon heeft daar meer last van dan de andere. Medewerkers die er veel last van hebben, kunnen minder oplettend zijn op het werk. Hierdoor kunnen risico’s ontstaan. Denk aan schade bij klanten of aan een voertuig, een verhoogde kans op inbraak of cybercrime. Check deze week dus extra goed de afkomst van e-mails, appjes en facturen.

Tip 2: Denk aan je alarm

Veel klokken worden automatisch aangepast van zomer- naar wintertijd. Het is goed om stil te staan bij de apparaten waar het niet automatisch gaat. Bijvoorbeeld je bedrijfsalarm of de klok in je bedrijfsauto's. Maak eventueel een lijst van de klokken die je handmatig moet verzetten, dan heb je deze straks bij de zomertijd zo weer paraat. Kleine moeite, groot plezier!

Tip 3: De weg op in de winter

We zullen ook weer moeten wennen aan het 's ochtends en ‘s avonds in het donker naar het werk en naar huis te rijden. De herfst en de winter kunnen zorgen voor gladde wegen. Tref hiervoor alvast de juiste preventiemaatregelen. Zo kun je alvast de wissel naar winterbanden inplannen voor je bedrijfsauto’s. Check ook of je bedrijfsauto’s voorzien zijn van o.a. een ijskrabber, warme deken, water, life hammer, veiligheidshesje en EHBO-trommel. Is de inhoud niet compleet? Vul deze dan tijdig aan, zodat je werknemers veilig en goed voorbereid de weg op kunnen.

Ook slim: als er kans is op gladheid, zorg dan dat je een zak strooizout beschikbaar hebt. Zo kun je op tijd het bedrijfsterrein strooien, zodat klanten en medewerkers je bedrijf veilig kunnen bereiken.

Tip 4: Inbraak

Het is langer donker in de winterperiode. Bescherm je bedrijfsspullen daarom goed tegen diefstal. Je pand, je auto, maar ook de spullen in je auto. Loop bijvoorbeeld eens een rondje om je pand om te bekijken of alles goed verlicht is en of alle verlichting nog goed werkt. Dit schrikt inbrekers af.

Voorkomen en beperken

Je Univé-adviseur helpt je graag bij het voorkomen en beperken van risico's. Heb je hier behoefte aan? Plan dan een afspraak in. Je krijgt tips en adviezen en je verzekeringen worden doorgenomen. Je bepaalt uiteindelijk zelf welk risico je wel of niet wilt verzekeren. Zo werken we samen aan jouw zaak.

Deel dit bericht