Ga naar inhoud

4 januari 2022Ondernemen

Je wagenpark verduurzamen? Ga voor elektrisch

Ben je op zoek naar een manier om je wagenpark te verduurzamen? Kies dan voor een elektrisch wagenpark. Lees hier meer over in ons blog.

Verduurzamen is de toekomst 

Op allerlei manieren werken we als samenleving aan verduurzaming. We zoeken naar manieren om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Autorijden is een belangrijke bron hiervan. Het spreekt dan ook voor zich dat er op dit punt veel winst te behalen valt, zeker voor bedrijven en organisaties met wagenparken.  

Er zijn veel bedrijven en (overheids)organisaties die al bezig zijn met het verduurzamen van hun wagenpark. Zo heeft Rijkswaterstaat vanaf januari 2022 maar liefst 545 elektrische auto's en 1 die rijdt op waterstof opgenomen in het wagenpark. De subsidies die de overheid heeft verstrekt om verduurzaming te stimuleren, hebben ook een grote bijdrage geleverd aan de overgang van fossiele brandstoffen naar rijden op duurzame energie. 

Waarom een elektrisch wagenpark? 

Verduurzamen betekent niet alleen milieuvriendelijker rijden, maar ook kostenvriendelijker. Voor de meeste bedrijven is het wagenpark een grote kostenpost. Door te kiezen voor een elektrisch wagenpark is de initiële investering misschien iets hoger, maar al vanaf de eerste kilometer begin je met besparen op brandstof. Opladen is immers veel goedkoper dan tanken. 

Uiteraard zijn er meer opties dan alleen elektrisch rijden. Auto's die op waterstof rijden zijn ook zeker duurzaam, maar het nadeel daarvan is dat er nog niet veel locaties zijn waar je waterstof kunt tanken. 

De voordelen van een duurzaam wagenpark: 

  • Je draagt bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot 

  • Je bespaart enorm op brandstofkosten 

  • Je draagt een MVO-boodschap uit en geeft het goede voorbeeld 

Hoe ga jij aan de slag met dit onderwerp?

Deel dit bericht