Ga naar inhoud

16 juni 2022Ondernemen

Laat je bedrijfsauto veilig achter in de zomervakantie

Binnenkort start de zomervakantie. Tijd om even te ontspannen. Er zijn veel ondernemers die een bedrijfsauto hebben. Sommigen gaan ermee op vakantie. Anderen parkeren hem naast het huis, in de garage of op het parkeerterrein bij het bedrijfspand. Wij hebben een aantal tips voor je. En we geven je ook direct wat tips over het veilig vervoeren van je spullen en onderdelen in je bedrijfsauto voor als je straks na je vakantie weer aan het werk gaat.  

Haal je spullen uit je auto

Bewaar jij je gereedschappen en spullen in je bestelauto? Sta dan stil bij de risico’s op diefstal, brand of andere schade. Of je bestelauto nu meegaat op vakantie of niet. Haal voor je vakantie je apparaten en gereedschappen uit de auto en bewaar deze op een veilige afgesloten plek.

Je bedrijfsauto achterlaten op een afgesloten parkeerterrein bij het bedrijfspand of in een garage is het veiligst. Maar niet iedereen heeft dit. Heb je alleen de mogelijkheid om je bestelauto bij je huis te parkeren? Geef dieven dan in ieder geval de indruk dat er niets te halen valt uit je auto. Laat geen spullen achter in je laadruimte of cabine. Je kunt je dashboardkastje leeghalen en openzetten. Dit geeft dieven al direct een indruk dat je goed nagedacht hebt over het veilig achterlaten van je auto.

Gaan er meerdere personen mee op vakantie?

Neem je je bedrijfsauto mee op vakantie? Dan gaan er waarschijnlijk ook extra personen mee in je auto. Een aanvullende dekking Inzittendenverzekering is dan van belang. Hiermee verzeker je schade aan spullen van de inzittenden en schade als gevolg van letsel dat de inzittenden hebben opgelopen.  Deze aanvullende dekking is ook van belang wanneer je tijdens je werk meerdere personen in je bedrijfsauto vervoert.  

En na je vakantie…

Na je vakantie ga je weer op pad. Vervoer je spullen veilig met onze tips:

  • Plaats apparaten en gereedschappen in een afgesloten of geblindeerde ruimte, zoals een kofferbak.
  • Voorzie je bedrijfsauto van een VbV/SCM beveiligingssysteem om diefstal te voorkomen.
  • Let erop dat het maximale toegestane laadgewicht niet overschreden wordt.
  • Plaats een afscheidingsschot tussen de laadruimte en de passagierscabine. Dit zorgt ervoor dat losliggende spullen niet naar de bestuurder en passagiers kunnen vliegen.
  • Zet alle items in de laadruimte goed vast.

Het nut van een Eigen Vervoerverzekering

Je spullen die je vervoert in je auto hebben meestal een flinke waarde. Gereedschap is duur, maar ook je elektronica die je nodig hebt voor je klus of opdracht kan kostbaar zijn. Wil je deze spullen verzekeren tegen diefstal of schade? Dan kun je dit regelen met een Eigen Vervoerverzekering. In het kort:

  • De eigen vervoerverzekering is bedoeld voor bedrijven die alleen met eigen auto’s hun spullen of die van klanten vervoeren.  
  • Op de eigen vervoerverzekering zijn eigen spullen en gereedschappen, die voor het werk worden gebruikt, verzekerd. Niet verzekerd zijn spullen die privé-eigendom zijn.
  • Met de Eigen Vervoerverzekering ben je dag en nacht verzekerd tegen schade.
  • Met de Eigen Vervoerverzekering ben je verzekerd in alle landen die op de groene kaart vermeld staan.
  • Als het voertuig niet beveiligd is met een VbV/SCM beveiligingssysteem geldt een eigen risico van €1.000 per schade voor je eigen vervoerverzekering.

Meer over de Eigen Vervoerverzekering vind je op onze website. Wil je persoonlijk advies, maak dan een afspraak met een Univé-adviseur. Wij helpen je graag. 

Deel dit bericht