Ga naar inhoud

26 maart 2024Ondernemen

Geldfit helpt ondernemers met een coronabelastingschuld

Veel bedrijven en zzp’ers hebben de coronatijd kunnen overleven dankzij bijzonder belastinguitstel. Maar uitstel is geen afstel. Vanaf 1 oktober 2022 geldt er een betalingsregeling voor ondernemers met een coronabelastingschuld. Zij hebben vijf jaar de tijd om de schuld af te lossen, inclusief invorderingsrente. Maar wat kun je doen als dat niet lukt?  

Is het voor jou als ondernemer moeilijk om de coronabelastingschuld op tijd af te betalen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een versoepeling van de afbetaling, maar je moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Niet alle ondernemers hebben dus recht op versoepeling. Is dat ook bij jou het geval en kun je niet voldoen aan je betalingsverplichtingen? Dan krijg je eerst een brief van de Belastingdienst waarin staat dat zij de betalingsregeling intrekken. Dat betekent dat je de schuld in één keer moet betalen. Daarvoor krijg je eerst een aanmaning, gevolgd door een dwangbevel. Als de schuld dan nog niet betaald is, kan de Belastingdienst beslag leggen op je inventaris, auto of een bankrekening. Ook kunnen zij jouw faillissement aanvragen. Lees meer informatie over uitstel van betaling van je coronabelastingschuld.

Meerdere schulden, hogere kosten 

Veel ondernemers staat het water aan de lippen door het kwijtraken van de betalingsregeling. Want soms is het niet alleen de belastingschuld die terugbetaald moet worden, maar ook te veel ontvangen TVL (tegemoetkoming vaste lasten) of NOW (tegemoetkoming voor loonkosten). Als je dan bovendien met je bedrijf tegen hogere kosten aankijkt vanwege de enorme inflatie en de gestegen lonen, telt het allemaal wel erg op. Het lukt dan niet meer om de schulden af te betalen, met slapeloze nachten en veel stress tot gevolg. 

Ondernemersadviseur van Geldfit helpt je 

Zit jij in die situatie of heb je hulp nodig bij het afbetalen van andere zakelijke schulden? Neem dan contact op met Geldfit, een initiatief van De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) en een partner van Univé. Geldfit biedt ondernemers gratis hulp aan bij financiële problemen. Je kunt bellen of chatten met een ondernemersadviseur als je onafhankelijk advies zoekt voor jouw situatie. Geldfit denkt dan met je mee. Op onze partnerpagina bij Geldfit lees je praktijkverhalen, krijg je tips, ontdek je wat je kunt doen en vind je de contactgegevens van Geldfit.  

Deel dit bericht