Ga naar inhoud

13 december 2023Ondernemen

Voorkom financiële stress en laat je adviseren door Geldfit

Veel ondernemers maken zich regelmatig zorgen over hun financiën. Bijna een kwart ervaart een of meerdere keren per maand financiële stress, gerelateerd aan hun onderneming. De zorgen kunnen zo groot zijn dat je zelf geen oplossing ziet. Wie kan jou dan helpen? Geldfit denkt met je mee over stappen die je kunt zetten. Aan het advies zijn geen kosten verbonden.

Als ondernemer heb je schommelende inkomsten en uitgaven. Je kunt daardoor sneller financieel uit balans raken dan iemand met een vast salaris en vaste maandlasten. Eigenlijk heb je een flinke financiële buffer nodig, bijvoorbeeld voor de aanschaf of het vervangen van bedrijfsmiddelen en  voor het betalen van de belastingen. Ook moet je moeilijke periodes door kunnen komen: als het een tijdje wat minder goed gaat met de zaak of als je even uit de roulatie bent door ziekte. Maar niet iedereen heeft zo’n ruime reserve. Als er dan iets gebeurt, kun je financiële stress krijgen. 

Gratis en anoniem

Univé is partner van Geldfit, een organisatie die jou kan helpen grip op je financiën te krijgen. Het is een initiatief van Stichting Nederlandse Schuldhulproute (NSR) die samenwerkt met een groot netwerk van gemeenten, bedrijven en (hulp)organisaties. Op de website van Geldfit kun je gratis, anoniem en vrijblijvend aan de slag met informatie en tools, zoals tips om je boekhouding op orde te houden. Heb je zakelijke schulden? Dan lees je waar je hulp kunt krijgen bij het budgetteren of wat de overheid of de gemeente voor je kan doen. Wil je graag dat iemand die onafhankelijk is met je meedenkt over oplossingen? Dan kun je een adviesgesprek aanvragen. 

Meer financiële zekerheid

Bijna iedere ondernemer kan wel tips gebruiken om financieel fitter te worden. Je hoeft dan ook niet te wachten tot je in de financiële problemen zit voordat je de website van Geldfit bezoekt. Financieel fit zijn is meer dan een buffer aanleggen voor onverwachte uitgaven en economische tegenwind. Het is ook belangrijk om na te denken over inkomenszekerheid en over onverwachte kosten door schade. Je Univé adviseur denkt graag met je mee over de vraag hoe je risico’s kunt beperken en hoe je meer financiële zekerheid kunt realiseren. Neem contact op voor een goed gesprek. 

Deel dit bericht