Ga naar inhoud

Wie geef ik als vaste bestuurder op?

Zijn er meerdere bestuurders voor je bedrijfsauto? Dan hoef je voor de bedrijfsautoverzekering geen vaste bestuurder op te geven. Alle personen die in je bedrijfsauto rijden zijn verzekerd. Heb je wel een vaste bestuurder voor je auto? Dan geef je de naam van die persoon door aan Univé als vaste bestuurder van het voertuig.  

Schade en no-claimkorting 
Rijdt er iemand anders in je bedrijfsauto en veroorzaakt die persoon schade? Dan heeft dit gevolgen voor je schadevrije jaren en de no-claimkorting van je bedrijfsauto. Je schadevrije jaren zijn namelijk gekoppeld aan het voertuig en niet aan een specifiek persoon.  

Welke schade wordt vergoed? 
Met een WA-bedrijfsautoverzekering wordt alleen de schade aan anderen vergoed. Kies je voor WA+? Dan is bepaalde schade aan je eigen voertuig ook verzekerd. Denk aan diefstal, inbraak, brand of stormschade. Kies je voor All Risk, dan heb je de meest uitgebreide verzekering. Naast schade aan anderen is ook vrijwel alle schade aan je eigen auto verzekerd. Zelfs als het je eigen schuld is.  

Vragen of hulp nodig? 
Heb je vragen over je bedrijfsautoverzekering? Neem dan een kijkje op onze klantenservicepagina voor bedrijfsautoverzekering. Daar vind je informatie over wat je zelf kunt regelen, antwoorden op veelgestelde vragen en onze contactgegevens. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?