Ga naar inhoud

Wat doe ik als mijn bedrijfsauto een WOK-status heeft?

Als je bedrijfsauto een Wacht Op Keuren-status (WOK-status) heeft, mag je er niet mee rijden. Je moet wachten tot het voertuig is goedgekeurd door de RDW. Dit is meestal nodig in de volgende gevallen: 

  • Je bedrijfsauto is net ingevoerd 

Als je nieuwe bedrijfsauto net naar Nederland is geïmporteerd, is het kenteken nog niet geldig. Daarom kun je nog geen verzekering afsluiten. Is de bedrijfsauto goedgekeurd en staat het kenteken op jouw naam? Dan kun je de bedrijfsautoverzekering van Univé afsluiten.  

  • Je bedrijfsauto kreeg een WOK-melding na schade 

Het kan gebeuren dat je voertuig ernstige schade heeft opgelopen en daardoor opnieuw gekeurd moet worden door de RDW om weer veilig op de weg te mogen rijden. Laat de bedrijfsautoverzekering doorlopen tot je bedrijfsauto is goedgekeurd. Je bent namelijk nog steeds verzekeringsplichtig als het kenteken op jouw naam staat. 

Vraag een eendagskenteken aan 
Je mag met je bedrijfsauto naar het keuringsstation rijden. Hiervoor heb je een eendagskenteken nodig. Deze vraag je aan bij de RDW als je een keuringsafspraak maakt. Het kenteken is alleen geldig op de datum van de keuring. En je mag alleen van je huis naar het keuringsstation en weer terugrijden.   

Wil je jouw bedrijfsauto niet laten keuren? 
Maar staat het kenteken wel op jouw naam? Schors dan het kenteken. Dit doe je online bij de RDW of bij een PostNL-kantoor. Zolang het kenteken geschorst is, ben jij niet verantwoordelijk voor de verzekering, APK en motorrijtuigenbelasting.  

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?