Ga naar inhoud

Hoe zit het met schadevrije jaren bij meerdere voertuigen?

Schadevrije jaren die je opbouwt met één bedrijfsauto gelden niet automatisch voor een andere bedrijfsauto. Wil je meerdere bedrijfsauto's verzekeren? Dan zijn de schadevrije jaren niet van toepassing op een tweede of derde voertuig, deze zijn namelijk voertuig gebonden. Je moet schadevrije jaren apart opbouwen voor elke auto. Voor je tweede bedrijfsauto begin je dus weer op 0 schadevrije jaren. Ook de opgebouwde no-claimkorting geldt niet voor een tweede bedrijfsauto.

Over schadevrije jaren en no-claimkorting 
Wanneer je een bedrijfsautoverzekering afsluit, krijg je net als bij een particuliere autoverzekering no-claimkorting op basis van je opgebouwde schadevrije jaren. Schadevrije jaren zijn jaren waarin je geen schade hebt veroorzaakt en geclaimd bij je verzekeraar. 

Meerdere bedrijfsauto's verzekeren?
Heb je meerdere bedrijfsauto's die je wilt verzekeren bij Univé? Het verzekeren van jouw complete wagenpark is maatwerk. We vragen je daarom een afspraak te maken bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. Een adviseur kijkt en denkt met je mee hoe je jouw wagenpark het beste kunt verzekeren.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?