Ga naar inhoud

Krijg ik dezelfde no-claimkorting op mijn tweede bedrijfsautoverzekering?

Nee, je bouwt schadevrije jaren op per bedrijfsauto. Dit betekent dat de opgebouwde jaren van je eerste bedrijfsauto, niet automatisch gelden voor een tweede bedrijfsauto. Voor de tweede bedrijfsauto zul je opnieuw schadevrije jaren moeten opbouwen. Schadevrije jaren zijn namelijk voertuig gebonden en niet persoonsgebonden. Dit betekent dus ook dat de no-claimkorting die je met de eerste auto hebt opgebouwd, niet automatisch van toepassing is op je tweede bedrijfsauto.

No-claimkorting tweede bedrijfsauto
Wanneer je een bedrijfsautoverzekering wilt afsluiten voor je tweede bedrijfsauto, dan begin je met 0 schadevrije jaren. Wel krijg je direct 50% no-claimkorting op je premie, dit is namelijk de instapkorting van Univé. Rijd je ook schadevrije jaren met deze bedrijfsauto, dan stijg je op de bonus-malus ladder en kan de no-claimkorting oplopen.

Meerdere bedrijfsauto's verzekeren? 
Heb je meerdere bedrijfsauto's en wil je deze verzekeren bij Univé? Het verzekeren van een wagenpark is maatwerk. We vragen je daarom een afspraak te maken bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. Een adviseur kijkt en denkt met je mee hoe je jouw wagenpark het beste kunt verzekeren. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?