Ga naar inhoud

Ben ik verzekerd als iemand mijn bedrijfsauto aanrijdt zonder gegevens achter te laten?

Als iemand je bedrijfsauto aanrijdt zonder gegevens achter te laten, kan het zijn dat je verzekerd bent, afhankelijk van je polis. Met een WA of WA+ verzekering wordt schade aan je eigen voertuig door een onbekende niet gedekt, terwijl dit bij een All Risk verzekering wel het geval is. Let op: een claim indienen bij een All Risk verzekering kan invloed hebben op je no-claimkorting

Waarborgfonds Motorrijtuigen
Het Waarborgfonds Motorverkeer is een instantie in Nederland die is opgericht om de schade te vergoeden die is veroorzaakt door onbekende of onverzekerde motorvoertuigen. In plaats van de schade verhalen op de veroorzaker, kan je dit verhalen op het Waarborgfonds. Het maakt hierbij niet uit of je WA, WA+ of een All Risk bedrijfsautoverzekering hebt. Op www.schadezonderdader.nl kun je controleren of je een claim kunt indienen bij het Waarborgfonds om de schade te vergoeden. Wordt de claim goedgekeurd, dan heeft de schade geen invloed op je no-claimkorting. 

Wil je advies of heb je hulp nodig?  
Neem dan contact op met onze klantenservice. Of maak een afspraak met een Univé-adviseur in een Univé-winkel bij jou in de buurt.  

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?