Ga naar inhoud

Wat is het verschil tussen vervangingswaarde en nieuwwaarde?

De nieuwwaarde van een bedrijfsauto is de waarde op het moment van aanschaf als nieuw, oftewel de showroomprijs. De vervangingswaarde is de geschatte kosten om een vergelijkbare bedrijfsauto te vervangen, waarbij rekening wordt gehouden met afschrijvingen.

Nieuwwaarde:
De nieuwwaarde van een bedrijfsauto is de waarde op het moment dat je hem nieuw aanschaft. Met een Nieuwwaarderegeling ontvang je bij schade of diefstal de oorspronkelijke aanschafwaarde van de bedrijfsauto, zonder dat er afschrijving wordt toegepast. De nieuwwaarde wordt vastgesteld op basis van het automerk, model, type uitvoering en de prijs in de showroom.

Vervangingswaarde:
De vervangingswaarde is de geschatte kosten om een vergelijkbare bedrijfsauto te vervangen op het moment van diefstal of schade. Bij een vervangingswaarderegeling ontvang je een vergoeding die voldoende is om een bedrijfsauto met vergelijkbare specificaties en in vergelijkbare staat aan te schaffen. Deze regeling houdt rekening met de huidige marktwaarde van het voertuig, en eventuele afschrijvingen. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?