Ga naar inhoud

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Algemene aansprakelijkheid: standaard dekking van de AVB

De dekking Algemene aansprakelijkheid is het 'fundament’ van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze dekking houdt in dat je verzekerd bent als je letselschade of materiële schade veroorzaakt aan anderen en je hiervoor aansprakelijk bent.

Ook verzekerd is schade aan personen bij verbonden bedrijven en schade aan werknemers die je op je eigen terrein huisvest.

Voorbeeldsituaties

Hieronder vind je drie voorbeelden van situaties waarin je verzekerd bent met een Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Bekijk de voorwaarden voor meer details over de dekking van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

  • Voorbeeld 1 

Je bent op bezoek bij een klant en stoot per ongeluk een kop koffie om. De koffie valt op een laptop en deze raakt hierdoor ernstig beschadigd. 

  • Voorbeeld 2 

Tijdens het aanleggen van leidingwerk draait een van je medewerkers een koppeling niet goed vast. Hierdoor gaat de leiding lekken en ontstaat er waterschade aan de vloer.

  • Voorbeeld 3 

Je bent aan het schilderen bij een klant en morst per ongeluk verf op een bank. Je hebt dit niet gezien, waardoor de verf in het meubelstuk is getrokken en deze niet meer gereinigd kan worden.

Handige informatie

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bestaat uit 7 standaard dekkingen. Naast Algemene aansprakelijkheid ben je ook verzekerd voor: 

De AVB kent ook 7 aanvullende dekkingen. Je bepaalt zelf waar je wel en niet voor verzekerd wil zijn. Zo stel je je AVB helemaal zelf samen, zodat deze precies bij jouw situatie past. De aanvullende dekkingen zijn: