ZZP Flexibele inkomensverzekering

Arbeids
ongeschiktheids
verzekering ZZP

 • Voor zzp’ers tussen de 18 en 45 jaar
 • Minimaal 1 jaar werkzaam als zzp'er
 • Vanaf € 25,- per maand

Bereken nu uw premie

Zo werkt onze AOV voor zzp’ers

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt u uw inkomen in geval u door een ongeval of ziekte tijdelijk niet kunt werken.

Univé heeft speciaal voor zzp’ers een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering al vanaf € 25,- per maand. Dit is een AOV zonder financieel advies. U kunt deze verzekering direct online afsluiten, waarbij u éénmalig € 50,- afsluitkosten betaalt. Komt u er toch niet helemaal uit? Dan helpen wij u bij het afsluiten.
Wat is verzekerd? | In 1 minuut onze AOV ZZP | Waarom AOV ZZP?

Voordelen AOV ZZP

 • sluit direct en makkelijk online af
 • kies zelf de hoogte van uw premie
 • bepaal zo zelf uw verzekerde inkomen
 • ontvang hulp bij preventie en reïntegratie
 • voer de AOV-premie op als fiscale aftrekpost bij uw inkomstenbelastingen

Bereken nu uw premie

Voorwaarden AOV ZZP

 • u bent tussen de 18 en 45 jaar oud
 • u bent minstens één jaar zelfstandig ondernemer
 1. u ontvangt een uitkering:
  - als u voor meer dan 45% arbeidsongeschikt bent
  - nadat u één maand arbeidsongeschikt bent
  - voor de duur van maximaal twee jaar                     

Bereken nu uw premie

Een AOV met financieel advies

Wilt u wel financieel advies? Of komt u niet in aanmerking voor onze AOV voor zzp’ers? Kijk dan eens naar onze uitgebreide arbeidsongeschiktheidsverzekering

Maak nu een afspraak

De AOV voor zzp'ers in 1 minuut

 

Wat is verzekerd?

Voor u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is. In onderstaand overzicht vindt u de belangrijkste zaken.

Wat dekt de AOV ZZP wel

 • ongevallen op het werk en in privétijd
 • ziektes en psychische klachten (zoals burn-out)
 • sportongeval of blessure
 • kosten voor preventiediensten om arbeidsongeschikheid te voorkomen
 • kosten voor re-integratiediensten die u helpen uw werk weer te hervatten

Sluit direct af

Wat dekt de AOV ZZP niet

 • zwangerschapsverlof
  (dit wordt al vergoed vanuit de wettelijke regeling hiervoor)
 • ziektes of blessures als gevolg van het beoefenen van zeer risicovolle sporten of activiteiten (bijv. klimsporten, parachutespringen en bungeejumpen)

Waarom moet ik kiezen voor de AOV voor zzp’ers?

Een inkomensverzekering voor ziekte of ongevallen is vaak duur en ingewikkeld. Onze AOV ZZP (voor ondernemers tussen de 18 en 45 jaar oud) is er al vanaf € 25,- per maand. De uitkeringsduur is maximaal 2 jaar.

Wist u dat…

93% van de zzp’ers die arbeidsongeschikt raken, binnen twee jaar weer aan het werk is?

"Voor een redelijk bedrag per maand ben ik verzekerd voor mijn vaste lasten."

Adelle van Lingen

Freelance copywriter

Hoe gaat het als ik ziek word?

Ziek melden


Bent u ziek geworden of heeft u een ongeval gehad? En kunt u hierdoor uw werk niet of slechts gedeeltelijk uitvoeren? Dan is het belangrijk dat u dit direct meldt.
 

Ziek melden

Arbeidsongeschiktheid vaststellen

We bepalen samen de mate waarin u arbeidsongeschikt bent. Als het nodig is doen we dit met hulp van onafhankelijke, externe medische deskundigen. Bent u het niet eens bent met het vastgestelde percentage? Dan kunt u een second opinion aanvragen. De kosten hiervan betalen wij.

Uw uitkering vaststellen


Het vastgestelde percentage arbeidsongeschiktheid bepaalt de hoogte van uw uitkering. We maken in deze stap ook afspraken over de duur van de uitkering en over het moment waarop we uw ziektepercentage opnieuw gaan bespreken.

Uw uitkering ontvangen


Als u langer dan één maand uw werk voor meer dan 45% niet meer kunt doen ontvangt u een uitkering. De eerste maand geldt als uw eigen risico. De uitkering stopt als u voor meer dan 55% uw werk weer kunt doen, of als u de maximale uitkeringsperiode van twee jaar heeft bereikt.

Hoeveel geld krijgt u bij ziekte of een ongeval?

Dat hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het percentage arbeidsongeschiktheid dat wordt vastgesteld. Of het verzekerde bedrag dat u heeft gekozen. We lichten dit toe met een aantal praktijkvoorbeelden.

Thom (31), studiofotograaf

30% ziek, wat dan?

Thom is studiofotograaf en heeft bij het afsluiten van zijn AOV voor zzp'ers de volgende opties gekozen:

Premie: €50 per maand
Verzekerd bedrag: €675 per maand

Hij krijgt voor het eerst een astma-aanval waardoor hij een inhalator moet gaan gebruiken. Met deze medicatie kan Thom zijn werk gedeeltelijk blijven uitvoeren. Op basis van informatie van onze medische adviseur en andere deskundigen, stellen we vast dat hij zijn werk voor 30% niet meer kan doen. 

Uitkering: Om voor een uitkering van uw verzekering in aanmerking te komen, moet u voor meer dan 45% arbeidsongeschikt zijn. In dit voorbeeld krijgt Thom dus geen uitkering. Hij kan wel gebruik maken van onze preventie- en reïntegratiediensten.

Jeffrey (38), handelaar

70% ziek, wat dan?

Jeffrey is handelaar in plastic producten en heeft bij het afsluiten van zijn AOV voor zzp'ers de volgende opties gekozen:

Premie: €75 per maand
Verzekerd bedrag: €1000 per maand

Jeffrey krijgt acute reuma aan zijn handen. Hierdoor wordt het verrichten van computerwerk erg lastig. Er wordt vastgesteld dat hij zijn werk voor 70% niet meer kan doen. Hier hoort een uitkering bij van 75% van het verzekerde bedrag.

Uitkering: Na de eerste ziektemaand (deze is voor eigen risico) ontvangt Jeffrey een uitkering van €750 bruto per maand (75% van zijn verzekerde bedrag van €1000). Het bedrag dat hij maandelijks op zijn rekening ontvangt is lager. Op het brutobedrag moeten we namelijk de wettelijk verplichte loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet inhouden.

Anna (22), schilder

100% ziek, wat dan?

Anna heeft een eenmansbedirjf als schilder en heeft bij het afsluiten van haar AOV voor zzp'ers de volgende opties gekozen:

Premie: €25 per maand
Verzekerd bedrag: €350 per maand

Tijdens het volleyballen breekt ze haar been. We stellen vast dat Anna de komende periode voor 100% haar werk niet meer kan doen.

Uitkering: Na de eerste ziektemaand (deze is voor eigen risico) krijgt Anna een uitkering van €350 bruto per maand. Het bedrag dat zij maandelijks op haar rekening ontvangt, is lager. Op het brutobedrag moeten we namelijk de wettelijk verplichte loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet inhouden.

Standaard Cyberhulp bij uw Zakelijke Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als coöperatie vinden we het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze zakelijke schadeverzekeringen standaard uitgebreid met cyberhulp. Zo kan u gratis aanspraak doen op onze cyberhelpdesk en voorzien we u van tips om cybercrime te voorkomen. Heeft u een Univé zakelijke aansprakelijkheids- of roerende zakenverzekering? Dan krijgt u in sommige gevallen ook een financiële vergoeding bij cyberschade.
 • Gratis advies van onze helpdesk
 • Duidelijke acties om uw cyberrisico te beperken
 • Ondersteuning op afstand door experts

Vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers

Hieronder vindt u de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers.

Alle veelgestelde vragen

Preventiediensten bij uw AOV

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom geven onze arbeidsdeskundigen u graag advies over het voorkomen van arbeidsongeschiktheid. Zij kijken samen met u naar de risico’s in uw beroep en adviseren hoe u arbeidsongeschiktheid kunt beperken of vermijden.

€ 500,- preventiebudget
Daarnaast krijgt u elke drie jaar van ons € 500,- aan preventiebudget. Dit kunt u besteden aan één van de door Univé geselecteerde diensten. U heeft de keuze uit een: ondernemerscoach, health-check of een vitaliteitsprogramma. U kunt ook preventiecursussen volgen als deze een duidelijke relatie hebben met het voorkomen van ziekte en/of ongevallen.

Wilt u preventief advies of een preventiecursus volgen? Neem dan contact met ons op.

Ziek melden of contact opnemen

Bent u ziek geworden of heeft u een ongeval gehad? Dan is dat natuurlijk enorm vervelend. Helemaal wanneer u hierdoor uw werk niet meer of nog maar gedeeltelijk kunt doen. Het is in dat geval belangrijk dat u dit zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. We zullen er alles aan doen om u snel en goed te helpen.

Ziek melden

Wilt u meer weten over de Flexibele Inkomensverzekering? En staat het antwoord op uw vraag niet bij onze veelgestelde vragen?

Dan kunt u bellen met onze klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 0592 349 649

Hulp bij reïntegratie

Als u ziek bent of een ongeval heeft gehad, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het werk. Onze arbeidsdeskundigen geven u daarvoor graag advies en helpen u bij uw reïntegratie. De kosten hiervan worden geheel of gedeeltelijk vergoed. Denk bijvoorbeeld aan zaken als:

 • aanpassingen aan de werkplek
 • scholing waardoor u ander werk kunt doen
 • bemiddeling naar ander werk

Blogs over arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheid bij ondernemers
Blog Ondernemen
Wat als je zelf uitvalt?

Arbeidsongeschiktheid als gevolg van ziekte of een ongeval heeft voor een ondernemer grote gevolgen. Wat zijn deze en hoe beperk je die?

zzp'er en verzekeringen
Blog Ondernemen
Welke verzekeringen heb je nodig als zzp’er?

Als zzp’er heb je vooral werk en klanten nodig. Maar ook een aantal verzekeringen. Hier lees je welke dat zijn.

zzp aov gebroken arm
Blog Ondernemen
Heb je wel of geen AOV nodig?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is in veel gevallen een verstandige keuze. Geldt dat ook voor jou? Lees meer over wanneer je een AOV afsluit.