Ga naar inhoud

Opstalverzekering vergelijken

Een opstalverzekering is nodig als je een eigen huis hebt gekocht. Sterker nog: in de meeste gevallen is een opstalverzekering gewoon verplicht. Als je een hypotheek hebt afgesloten voor je huis, dan wil de bank graag dat het onderpand goed verzekerd is. Maar hoe weet je nu welke opstalverzekering voor jouw situatie geschikt is? Het beste wat je kunt doen, is om verschillende opstalverzekeringen te vergelijken. Staar je alleen niet blind op de hoogte van de premie. Ook de bijbehorende voorwaarden zijn belangrijk bij het maken van de juiste keuze.  

Wat is een opstalverzekering? 

Als je een opstalverzekering afsluit, dan is je woning standaard verzekerd tegen brand, storm, inbraak, overstroming en huisongelukjes zoals vallen en stoten. Onder de opstal valt alles dat vast aan je huis zit. Denk daarbij aan ingebouwde keukenapparatuur, de cv-installatie of bijvoorbeeld de leidingen in je huis. 

Je kunt ook extra dekkingen afsluiten. Zoals de extra dekking voor ruitbreuk. Je bepaalt dus zelf of je die dekking wel of niet wilt afsluiten. Meer weten? Bekijk dan de pagina over onze opstalverzekering met betrekking tot alle bijbehorende voorwaarden.  

Vergelijken opstalverzekering: waar let je op? 

Maar wat is nu de beste manier om een opstalverzekering te vergelijken? Weeg vooraf in elk geval meerdere factoren tegen elkaar af. Denk na over de hoogte van de premie. En zoek per opstalverzekering uit welke zaken wel en niet verzekerd zijn. Ook de voorwaarden van de opstalverzekering zijn belangrijk.  

Het is best veel werk om zelf alle verschillende opstalverzekeringen te vergelijken. Gelukkig zijn er ook handige vergelijkingssites die al het werk voor je kunnen verrichten. Zo hoef je niet zelf alle ingewikkelde voorwaarden en dekkingen door te spitten. Je kunt natuurlijk ook direct een medewerker van Univé inschakelen voor een passend advies bij een nieuwe opstalverzekering. Zo kun je de beste opstalverzekering voor jou kiezen.

Opstalverzekering VVE vergelijken 

Woon je in een appartement? Dan is je woning meestal al verzekerd met een opstalverzekering via de VVE. Je opstalverzekering van de VVE vergelijken is dan in principe niet nodig. Het enige zou kunnen zijn dat je vanuit de VVE wilt gaan kijken of de bestaande verzekering vervangen kan worden door een andere. Bijvoorbeeld omdat jullie de premie te hoog vinden of omdat de voorwaarden niet helemaal meer toereikend zijn voor jullie situatie. 

Opstalverzekering rieten dak vergelijken 

Heb je een huis met een rieten dak? Dan is de premie die je betaalt voor je opstalverzekering vaak anders dan bij een dak met pannen. Het is dan slim om specifiek je opstalverzekering bij een rieten dak te vergelijken. Ook hier kun je weer gebruikmaken van een vergelijkingssite. Of zelf op onderzoek uitgaan bij de verschillende aanbieders van opstalverzekeringen. 

Opstalverzekering vergelijken? Kies verstandig! 

Wat jouw situatie ook is: het is altijd slim om vooraf een opstalverzekering te vergelijken met de premie en voorwaarden van andere verzekeraars. Ben je vervolgens klaar met je opstalverzekering vergelijken en wil je er direct een bij Univé afsluiten? Gebruik dan onze online rekentool om de premie voor jouw opstalverzekering te berekenen. Vul al je gegevens rondom je woonsituatie in en kies voor een eventuele extra dekking.

Premie berekenen opstalverzekering