Ga naar inhoud

Wat is verzekerd met de opstalverzekering tijdens een verbouwing?

Je gaat je huis verbouwen. Dan is de kans op schade groter dan normaal. Of je nu gaat bijbouwen, slopen en zelfs bij het leggen van een nieuwe vloer. Wordt je huis verbouwd? Dan ben je met een opstalverzekering gedekt voor schade door brand, bliksem, storm en het omvallen van bomen, kranen, heistellingen en hoogwerkers.

Tijdelijk beperkte dekking van je opstalverzekering tijdens verbouwing  

Een verbouwing is tijdelijk. In deze periode geldt een beperkte dekking van je opstalverzekering wanneer je woning door de werkzaamheden niet volledig glas-, wind- of waterdicht is. Ook als je woning tijdelijk geen sloten heeft of niet afgesloten kan worden, geldt een beperkte dekking. Worden er bijvoorbeeld spullen uit jouw woning gestolen, terwijl deze niet op slot kon? Dan is dit niet verzekerd. En als er lekkage ontstaat omdat je huis (nog) niet waterdicht is, is dit niet verzekerd.  

Is de woning volledig glas-, wind- en waterdicht en blijf je er gewoon in wonen tijdens de verbouwing? Dan is je opstal verzekerd zoals staat beschreven in de voorwaarden.  

Is er schade aan je huis ontstaan die los staat van de werkzaamheden en kun je dit aantonen? Dan wordt deze schade volgens de voorwaarden vergoed. Is er schade ontstaan door storm? Dan geldt standaard een eigen risico van € 250. Dit eigen risico komt boven op het eigen risico wat op je polis hebt staan. 

Andere interessante verzekeringen    

Rechtsbijstandsverzekering 

Ga je werken met een aannemer? Dan is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als er een conflict ontstaat. Stel dat je aannemer schade veroorzaakt in of aan jouw woning. Met een rechtsbijstandsverzekering word je bijgestaan door gespecialiseerde, ervaren juristen. Met deze verzekering kom je niet voor onverwachte hoge juridische kosten te staan.  

Lees meer over woon- en rechtsbijstand

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je schade die je aan iemand anders of aan iemands spullen veroorzaakt. Handig als je gaat verbouwen en er per ongeluk schade ontstaat aan de gevel of tuin van je buren, bijvoorbeeld.

Lees meer over woon- en aansprakelijkheid