Ga naar inhoud
Een vader ligt op de bank en speelt met zijn jonge zoon en dochter. Hij tilt zijn dochter op boven zijn hoofd. Naast hem staat een bijzettafel met bloemen.Een vader ligt op de bank en speelt met zijn jonge zoon en dochter. Hij tilt zijn dochter op boven zijn hoofd. Naast hem staat een bijzettafel met bloemen.

Inboedelverzekering

Je spullen in huis goed verzekerd. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten een inboedelverzekering.

Inboedelverzekering

Je spullen in huis goed verzekerd. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten een inboedelverzekering.

Wat is een inboedelverzekering en wat is verzekerd?

Je spullen in je woning zijn onderdeel van je inboedel. Je kunt je inboedel verzekeren met een inboedelverzekering. Door een inboedelverzekering af te sluiten verzeker je deze spullen tegen schade door onder andere brand, bliksem en water. Je kunt je inboedelverzekering aanvullen met bijvoorbeeld een mobiele elektronica of ruitbreuk dekking. Zo vind je een verzekering die goed past bij jouw situatie. Onder andere de volgende zaken zijn verzekerd:

 • Spullen in huis, zoals je meubels, apparaten of kleding  
 • Opruimingskosten na schade
 • Kosten voor vervangende woonruimte 
 • Tuinmeubilair en tuingereedschap 

Welke schade vergoedt onze inboedelverzekering?

Je inboedelverzekering naar wens uitbreiden

Vragen over de inboedelverzekering?

Klanten geven onze inboedelverzekering gemiddeld een 8,6

Daarom kiezen ruim 580.000 mensen voor de Inboedelverzekering van Univé

Goed om te weten over het verzekeren van je inboedel

Met een inboedelverzekering ben je goed verzekerd. Je hoeft je geen zorgen te maken over schade aan de spullen in je huis. We geven je graag extra informatie, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Onze inboedelverzekering kent standaard geen eigen risico. Wil je premievoordeel? Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100, € 250 of € 500 in ruil voor een lagere premie. 

Lees meer over het eigen risico bij je inboedelverzekering

Je telefoon (bijv. een iPhone), laptop en tablet zijn standaard meeverzekerd in onze inboedelverzekeringen voor schade voor onder andere brand en diefstal. Jouw mobiele elektronica ook verzekeren voor huisongelukjes en schades ontstaan buitenshuis? Kies dan voor de aanvullende dekking Mobiele Elektronica.

Glasschade is niet standaard meeverzekerd in onze inboedelverzekering. Met de aanvullende dekking Ruitbreuk kun je glasschade meeverzekeren. 

Lees meer 

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je korting op het gehele pakket. Op vrijwel alle verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie. Dit kan oplopen tot wel 10%.

Lees meer over pakketkorting.

Univé vindt het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met CyberGerust van Univé. Zo kun je 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen.

Alles over CyberGerust

Voorwaarden en documenten bij de inboedelverzekering

Veelgestelde vragen over de Inboedelverzekering

Sluit nu jouw inboedelverzekering af met korting

Er zijn verschillende manieren om je inboedelverzekering met korting af te sluiten.

 • Profiteer van onze pakketkorting. Als je meerdere verzekeringen afsluit bij Univé, kun je tot wel 10% korting ontvangen. De korting wordt automatisch verrekend met je premie.
 • Check of je in aanmerking komt voor collectieve korting via je thuisorganisatie, werkgever, vakbond of ledenvereniging.

Nu kun je met een gerust gevoel voor de Inboedelverzekering van Univé kiezen

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Nina Spaan, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.

Ook interessant naast het verzekeren van je inboedel

De kwaliteit van de Univé-Inboedelverzekering

Univé wil graag alle belangrijke informatie over de Inboedelverzekering zo duidelijk mogelijk in begrijpelijk Nederlands aanbieden aan onze klanten. Dit waarborgen wij in ons PARP-beleid.

Univé wil graag de informatie over de inboedelverzekering zo duidelijk mogelijk aanbieden. Dit doen wij in begrijpelijk Nederlands. Dit hebben wij vastgelegd in ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* voldoen wij aan onze wettelijke verplichting. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. 

De webpagina's van onze verzekering beoordelen we aan de hand van de volgende vragen: 

 • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

 • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

 • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

 • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

 • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

Deze controle op onze webpagina's doen we op twee momenten. Wanneer er een grote wijziging in de verzekering aangebracht wordt en standaard om de drie jaar als de voorwaarden van de verzekeringen hetzelfde blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn