Ga naar inhoud
Man installeert duurzame zonnepanelen op het dak
Man installeert duurzame zonnepanelen op het dak

Energie en stroom

Wist je dat je met de manier waarop stroom wordt opgewekt al een eerste, duurzame keuze kunt maken? Dat je zelf stroom op kunt wekken of je aan kunt sluiten bij een energie coöperatie in jouw buurt.

Bekijk wat voor jou werkt

Goedkoop of goed?

Wanneer je thuis je apparaten aansluit, wil je dat er stroom uit het stopcontact komt. Hiervoor kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder, maar wil je bijdragen aan een schonere wereld, dan kies je voor een aanbieder die groene stroom levert. Door hiervoor te kiezen, draag je bij aan het minder gebruiken van fossiele brandstoffen en aan verlaging van de CO2 uitstoot. 

Duurzame energie van lokale boeren

Energie van de boer is échte, duurzame en vooral groene energie. Asbestdaken van onze agrarische klanten worden vervangen door nieuwe daken vól zonnepanelen. Hiermee wekken ‘onze’ boeren zonnestroom op. En die groene stroom is exclusief voor klanten van Univé.

Heb je een of meerdere verzekeringen bij Univé? Dan ben je klant en kun je meedoen aan Energie van de boer!

Ik wil meer weten over Energie van de boer

Tips en inspiratie voor het verduurzamen van je woning

Benieuwd of jouw woning nog duurzamer kan?

Duurzaamheid en besparing kan al gepaard gaan met kleine wijzigingen. Minder lang douchen, alleen volle wasmachines draaien en niet het hele huis verwarmen. Wil jij graag weten hoe duurzaam jouw woning op dit moment is en waar je op kunt besparen? 

Doe de bespaarscan!