Ga naar inhoud

25 juni 2019Reizen

Zo maak je je reisverzekering op maat

Wist je dat er allerlei mogelijkheden zijn om je doorlopende reisverzekering op maat te maken? Bij Univé vind je aanvullende dekkingen die precies bij jou passen. Wat voor type vakantievierder of stedentripper je ook bent.

Een volle koffer?

Ben jij zo iemand die vooraf staat te wikken en te wegen welke bagage er in de koffer mee moet? Of gooi jij je spullen bijna zonder nadenken in je tas? Hoe dan ook, het is wel heel vervelend als je je eigendommen op vakantie kwijtraakt of als ze worden beschadigd of gestolen. Met de bagagedekking erbij kun je je gerust veilig voelen.

De grens over?

Blijf je in Nederland of ga je de grens over? In dat laatste geval is het verstandig om medische kosten mee te verzekeren (voor zover die nog niet zijn verzekerd via je aanvullende zorgverzekering). Want in het buitenland pakken die kosten al snel hoger uit dan in Nederland. En deze dekking vergoedt jouw zorgkosten die je maakt in het buitenland en die niet door je zorgverzekering worden betaald.

Over buitenland gesproken. Bij Univé ben je standaard verzekerd in Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Maar ben je van de vele kilometers en ga je daarbuiten op vakantie? Dan biedt de aanvullende werelddekking uitkomst. Dan ben je zelfs verzekerd aan het ‘einde van de wereld’.

Met de auto of motor op pad?

Pech of een ongeluk tijdens je vakantie is wel het laatste waar je op zit te wachten. Dus als je in één van de groenekaartlanden pech of een ongeluk krijgt met je auto, motor of caravan, is het erg handig als je een dekking hebt afgesloten voor pechhulp aan motorrijtuigen. Dan zorgen wij ervoor dat je op het juiste moment de hulp krijgt die je nodig hebt.

De aanvullende ongevallendekking keert trouwens een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval tijdens de vakantie. Denk er eens over.

Naar de sneeuw of voor zaken weg?

Je zou er in de lente of de zomer niet zo snel aan denken. Maar als je verzekerd wilt zijn tijdens het wintersporten, heb je behalve een dekking voor medische kosten in het buitenland ook de aanvullende wintersportdekking beslist nodig. Anders komt bijvoorbeeld een eventuele gipsvlucht voor je eigen rekening.

En wil je in het buitenland verzekerd zijn voor reizen met een zakelijk doel? Bijvoorbeeld als je op reis gaat voor besprekingen of administratief werk? Kies dan de aanvullende zakenreisdekking.

Langer dan 60 dagen achter elkaar weg?

Voor sommige mensen kan de vakantie niet lang genoeg duren. Als dat ook voor jou geldt, is het goed te weten dat de doorlopende reisverzekering standaard uitgaat van een reisduur van 60 dagen achter elkaar. Maar als je van echt lange vakanties houdt, kun je deze periode eenvoudig uitbreiden naar maximaal 180 aaneengesloten vakantiedagen.

Moet je je vakantie afbreken?

Soms kan het noodlot toeslaan en ben je gedwongen je reis onverwacht af te zeggen of af te breken. Vaak ben je daaraan veel geld kwijt. Tenzij je op tijd een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Daarmee dek je dat verlies eenvoudig af.

Meer weten?

Lees dan voordat je op vakantie gaat alles over de aanvullende reisverzekeringen.

Vakantiehulp

Maar hoe uitgebreid je reisverzekering van Univé ook is, je kunt altijd gebruikmaken van de Vakantiehulp. Want de Vakantiehulp staat 24/7 voor je klaar. Schakel het in als je bijvoorbeeld twijfelt over een doktersbezoek of hulp nodig hebt bij het vinden van de dichtstbijzijnde zorgverlener. Ook is er in uitzonderlijke gevallen een medische tolk om het gesprek tijdens het consult met de buitenlandse arts te vertalen vanuit het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Zo ga je met Univé lekker onbezorgd op vakantie.

Deel dit bericht