Ga naar inhoud

Meer over de Univé Vakantiehulp

Heeft u als Univé-verzekerde een medische vraag tijdens uw vakantie? Dan kunt u 24/7 terecht bij onze Vakantiehulp. Hoe de Univé Vakantiehulp precies werkt, leggen wij u hieronder uit.

De Univé Vakantiehulp helpt u met medische vragen tijdens uw vakantie. Zo heeft u bij twijfel altijd een Nederlandstalige arts binnen handbereik.

Wanneer gebruik ik de Univé Vakantiehulp?

De Univé Vakantiehulp helpt u bij: 

Twijfels of u naar de dokter moet

In sommige situaties is het niet direct duidelijk of u naar de dokter moet. Stel bijvoorbeeld dat uw kind op een zee-egel stapt en in de avond koorts krijgt. Gaat u meteen op zoek naar een arts? Bij twijfel staat de Univé Vakantiehulp altijd voor u klaar. De Nederlandstalige arts geeft u advies over de vervolgstappen.  

Het vinden van de dichtsbijzijnde zorgverlener

U bent op vakantie en weet dat u een arts nodig heeft. Hoe vindt u een arts in een omgeving die u niet kent? De Univé Vakantiehulp helpt u bij het vinden van de dichtstbijzijnde zorgverlener in de buurt van uw vakantieadres.

Het vertalen van gesprekken met een buitenlandse dokter

Communiceren met een buitenlandse arts is niet altijd even gemakkelijk. Zeker wanneer de arts niet de taal spreekt die u zelf spreekt, of lastig medisch jargon gebruikt. Heeft u spoedeisende zorg nodig (zorg die niet kan wachten tot u weer in Nederland bent) en begrijpt u niet wat de arts u vertelt? Dan kunt u gebruikmaken van de medische tolk van Univé Vakantiehulp. De medische tolk vertaalt tijdens het consult met de buitenlandse arts het medisch jargon vanuit het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

Wij doen er alles aan om u meteen te helpen. Het kan voorkomen dat er op het moment van uw consult geen beschikbare medische tolk is. ​U heeft dan twee mogelijkheden:​ 

  • U kunt het gesprek met de buitenlandse (huis)arts opnemen en de opname doorsturen naar de Univé Vakantiehulp. U wordt dan zo snel mogelijk geholpen met de vertaling en beoordeling​. 

  • U kunt vooraf bij de Univé Vakantiehulp vragen wanneer er een medische tolk beschikbaar is om u te ondersteunen. Zo kunt u daar uw afspraak met de buitenlandse (huis)arts op aanpassen.