Ga naar inhoud

10 juni 2018Reizen

De vakantielijst: waar moet je aan denken?

Vakantie! Eindelijk tijd om te ontspannen, mooie dingen te zien en nieuwe avonturen te beleven. Maar voor je vertrekt slaat de stress vaak toe. Want waar moet je allemaal aan denken voor je weggaat? En hoe zorg je dat je niks vergeet? Met onze vakantielijst heb je alles bij de hand om goed voorbereid op pad te gaan!

Inpakken met de vakantiechecklist

We hebben een handige vakantiechecklist gemaakt die je helpt bij het inpakken. Daarop lees je precies wat je allemaal mee moet nemen op vakantie. Je kunt 'm ook downloaden en uitprinten. Zo vink je tijdens het inpakken af wat je allemaal al hebt ingepakt.

Naar de vakantiechecklist

De reisapotheek

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan gebeuren dat je je op vakantie niet zo lekker voelt. Of dat je gebeten wordt door een insect. Het is daarom goed om op dit soort situaties voorbereid te zijn. Aan aspirine en pleisters denkt iedereen wel, maar wat hoort er nog meer in de reisapotheek? En hoe zit het als je medicijnen meeneemt over de grens?

Alles over de reisapotheek

Reizen als je zwanger bent?

Als je in verwachting bent kun je prima op vakantie. Er zijn alleen wel wat meer dingen om rekening mee te houden. Zo mag je na de 36e week niet meer vliegen en is het slim om op vakantie je zwangerschapskaart bij je te hebben. Ook moet je extra goed opletten met eten en drinken in het buitenland.

Meer over reizen als je zwanger bent

Gaan er vriendjes mee op vakantie?

Voor de kinderen is het hartstikke leuk als ze een vriendje of vriendinnetje mee mogen nemen op vakantie. Als je naar het buitenland gaat zijn er wel wat dingen die goed zijn om te weten. Je mag namelijk niet zomaar het kind van een ander meenemen naar het buitenland. We hebben een artikel geschreven waarin je precies leest wat je moet weten.

Naar het blogartikel

Een auto huren op vakantie

Iedereen die wel eens een auto heeft gehuurd op vakantie weet dat dat best een gedoe kan zijn. Je komt aan na een lange vlucht, moet allerlei papieren invullen en dat vaak ook nog eens in een vreemde taal. Als je van tevoren weet wat je kunt verwachten gaat het huren van een auto op vakantie een stuk makkelijker.

Tips voor het huren van een auto

Verkeersregels in het buitenland

Zodra je eenmaal op weg bent merk je al snel dat rijden in het buitenland toch anders is dan in Nederland. Vooral verkeersregels en verkeersborden leveren voor veel vakantiegangers problemen op. Zorg daarom dat je onderstaand artikel leest. Daarin leggen we de regels uit van de populairste vakantielanden.

Dit zijn de verkeersregels in het buitenland

Veilig op reis met de caravan

Ga je dit jaar voor het eerst op vakantie met de caravan? Dat is natuurlijk wel even wat anders dan alleen met een auto rijden. Met een paar extra checks voor vertrek zorg je ervoor dat je veilig met je caravan op vakantie gaat. We hebben het allemaal voor je op een rij gezet.

Veilig reizen met de caravan

Of met de camper

Het rijden met een camper vergt natuurlijk ook wat oefening. Maar er komt nog meer bij kijken. Kun je bijvoorbeeld zomaar overal overnachten? En hoe zorg je dat je dat veilig doet? Deze en andere vragen over het rondreizen met een camper beantwoorden we ook op het blog.

Naar het blogartikel over campers

Tot slot: je reisverzekering

Ondanks je goede voorbereiding kan er natuurlijk altijd iets gebeuren. Dan is het fijn om te weten dat je op hulp kunt rekenen en eventuele schade vergoed wordt. Weet je nog niet welke reisverzekering je nodig hebt? Lees dan het artikel over de verschillen tussen de doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Vraag je je nog af wat je precies van je reisverzekering mag verwachten? Lees dan het artikel over hoe de reis- en annuleringsverzekering van Univé werkt.

Je kunt natuurlijk ook direct je reisverzekering afsluiten als je dat wilt. Alvast een fijne en veilige vakantie!

Deel dit bericht