Ga naar inhoud

4 januari 2022Wonen

Dubbele huizen: hoe regel je een verzekering?

Heb je een tweede huis? Dan wil je natuurlijk deze tweede woning verzekeren. Hoe dat precies werkt, daar vertellen we je graag meer over.

Je kunt een tweede woning verzekeren bij Univé

Goed nieuws: je kunt bij ons terecht voor deze verzekering. Eigenlijk verzeker je een tweede woning bijna hetzelfde als je hoofdwoning: online of in één van onze 100 winkels in het land. Het enige dat anders is, zijn de voorwaarden bij verhuur of het eigen gebruik van de tweede woning. Wil je een tweede huis in het buitenland verzekeren? Dat kan niet bij Univé. Wij verzekeren alleen de opstal en inboedel van woningen in Nederland.

Een inboedel- en opstalverzekering voor je tweede woning

Net als voor je eerste woning wil je voor huis nummer twee natuurlijk ook goed verzekerd zijn. Met een opstalverzekering is alles wat aan je tweede woning vastzit verzekerd tegen schade en diefstal. Voor de spullen in en om de woning sluit je een inboedelverzekering af. Welke dekking mogelijk is, hangt af van het gebruik van de woning. Bijvoorbeeld omdat je er slechts af en toe bent. Neem contact op met een adviseur om te bepalen welke dekking mogelijk is.

De voorwaarden bij verhuur

Er zijn enkele verzekeringsvoorwaarden die gelden wanneer je de tweede woning verhuurd hebt. Dit zijn de belangrijkste:

  • Verhuur je kamers? Dan is schade door brand alleen verzekerd indien er in elke door de huurders gebruikte keuken een functionerende brandblusser met sproeischuim (6 liter) staat waarvoor een onderhoudscontract is afgesloten. Deze voorwaarde geldt niet als je verhuurt aan eerste- of tweedegraads familie van jou of je partner.
  • Heb je je woning, een ander gebouw of een deel van je woning en/of ander gebouw en/of inboedel verhuurd? Dan is schade door schroeien, zengen, smelten, verkolen en/of broeien in het verhuurde deel niet verzekerd. Tenzij je verhuurt aan eerste- of tweedegraads familie van jou of je partner.
  • Als je een kamer huurt of als je een (deel) van de woning verhuurt, is schade door diefstal alleen verzekerd als er sporen van inbraak zijn aan de eigen kamers waar je woont. Deze voorwaarde geldt niet als je verhuurt aan eerste- of tweedegraads familie van jou of je partner.
  • Als verhuurder krijg je een vergoeding voor huur die je misloopt als de woning onbewoonbaar verklaard is na schade. Wij betalen alleen de kale huurprijs. Je krijgt geen vergoeding voor energiekosten of spullen die de huurder gebruikte. Voorwaarde is dat je jouw woning of een ander gebouw verhuurde toen de schade ontstond.

Herstel of herbouw je de woning of een ander gebouw? Dan krijg je een vergoeding tijdens de hele periode die nodig is voor herstel of herbouw. Maar maximaal 104 weken.

Herstel of herbouw je de woning of een ander gebouw niet? Dan krijg je maximaal 16 weken een vergoeding.

Veel succes met je tweede woning!

Deel dit bericht