Ga naar inhoud

16 februari 2022Reizen

Reisadvies voor meer landen buiten Europa naar ‘geel’

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt er bij het vaststellen van een reisadvies geen rekening meer gehouden met het coronavirus. Heb je al een reis geboekt, of wil je dit graag doen? Bekijk dan onze tips, zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Tip 1: Download de Reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Hierin vind je het reisadvies van jouw vakantiebestemming. De onderdelen ‘Coronavirus’ en ‘Veiligheidsrisico's’ zijn erg belangrijk. Maak jouw bestemming favoriet in de app. Dan krijg je een pushbericht als het reisadvies verandert. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele situatie in het buitenland. 

Tip 2: Gebruik de vakantiechecklist van Univé

Univé heeft een checklist ontwikkeld, zodat je niets vergeet voor je op vakantie gaat. Denk aan items voor persoonlijke verzorging, voorbereidingen die je kunt treffen en belangrijke documenten. Download de checklist hier.

Tip 3: Sla het nummer van de Univé Alarmcentrale (+31 592 348 112) op in je telefoon

Wij gaan er natuurlijk niet vanuit, maar het kan gebeuren dat je toch hulp nodig hebt. De Alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar, en helpt je bij een noodgeval als je op vakantie bent. 
Let op: Maak je extra kosten? Bijvoorbeeld omdat je vanwege een noodgeval eerder weg wilt, of juist langer moet blijven? Dan is het belangrijk dat je dit van tevoren overlegd met de Alarmcentrale. Extra kosten die je zonder overleg maakt, zijn namelijk niet verzekerd.

Tip 4: Zorg voor een goede reisverzekering

De reisverzekering is niet verplicht, maar wel handig. De reisverzekering van Univé biedt namelijk standaard hulp van de Alarmcentrale bij een noodgeval, en vergoedt extra reis- en verblijfkosten die hierdoor ontstaan.

Daarnaast kunnen zorgkosten in het buitenland een stuk hoger uitvallen. De aanvullende dekking ‘Medische kosten’ vergoedt de kosten die niet door je zorgverzekering worden betaald. 
Heb je al een reisverzekering? Controleer deze dan goed voordat je op vakantie gaat. Zo zijn reizen buiten Europa alleen verzekerd als het verzekerd gebied ‘Wereld’ op je polis staat.

Wil je weten wat de gewijzigde kleurcode betekent voor jouw reis? Bekijk dan onze veelgestelde vragen en antwoorden

Deel dit bericht