Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Heeft u vragen over het coronavirus met betrekking tot uw reis? Begrijpelijk. We hebben daarom hieronder zoveel mogelijk vragen en antwoorden op een rijtje gezet. 

Belangrijke informatie:

  • Gaat u op vakantie naar het buitenland? In sommige landen kunnen nog coronamaatregelen gelden. Bekijk goed welke maatregelen er op uw vakantiebestemming gelden. Dit vindt u op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Of download de Reisapp.
  • Bent u op vakantie en ontstaat er een situatie waardoor u eerder naar huis wilt (bijvoorbeeld bij ziekte)? Neem alstublieft geen overhaaste beslissingen, maar bel eerst met de Univé Alarmcentrale (+31 592 348 112). Extra kosten die u zonder overleg maakt om sneller thuis te komen, zijn niet gedekt op uw verzekering. Denk hierbij aan het aanschaffen van (duurdere) vliegtickets of het huren van een auto om naar Nederland te rijden.

Update coronavirus

Corona wordt nu gezien als alledaagse infectie. Het testen op corona en het in isolatie gaan is in Nederland niet meer nodig. Al langere tijd kan er weer volop gereisd worden. Er kunnen nog wel coronamaatregelen gelden op uw vakantiebestemming. Bereid u daarom goed voor.

Ik heb een reis geboekt / Ik wil een reis boeken

Een verklaring voor medische kosten kan op verzoek worden afgegeven. Medische kosten in verband met het coronavirus zijn niet altijd verzekerd op de reisverzekering. Daarom vermelden wij op de verklaring niet dat medische kosten in verband met het coronavirus altijd verzekerd zijn.

Bent u besmet met het coronavirus op het moment dat u (bijna) op vakantie gaat? En bent u daar zo ziek van dat u volgens uw arts(en) niet kan reizen? Dan betalen wij de kosten van annulering (voor u en meereizende gezinsleden die vermeld staan op uw polis) tot maximaal het verzekerde bedrag op uw polis. U moet in ieder geval de boekings- en annuleringsnota aanleveren. Onze dokter kan informatie opvragen bij de arts die u behandelt.

Ik ben op vakantie

Er kunnen zich verschillende situaties voordoen:

  • U wordt ernstig ziek en u wordt opgenomen in het ziekenhuis: uw basiszorgverzekering vergoedt de schade tot het Nederlandse tarief. Is de behandeling duurder? Dit hogere bedrag wordt alleen vergoed als u een aanvullende zorgverzekering heeft, of de module ‘Medische kosten’ op uw reisverzekering.
  • U moet langer blijven omdat u ziek bent. U (en uw meeverzekerde reisgenoten) moeten daarvoor extra reis- en verblijfkosten maken. Deze kosten zijn verzekerd.

Als u iets overkomt, is het belangrijk dat u contact opneemt met de Univé Alarmcentrale op +31 (0)592 348 112. Maakt u extra kosten? Dan zijn deze alleen verzekerd als u dit van tevoren overlegd heeft met de Alarmcentrale.

Testen

Nee, de kosten die u maakt voor een preventieve coronatest zijn niet verzekerd op uw reis- en annuleringsverzekering.