Ga naar inhoud

12 juli 2018Reizen

Reis- en annuleringsverzekering: zo werkt dat bij Univé!

Wanneer je op reis gaat, is het goed om een reisverzekering te hebben met een annuleringsverzekering. Zo weet je zeker dat je alle risico’s goed afgedekt hebt voor de reis. Bij Univé kun je kiezen voor een kort- of doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering. We vertellen je graag hoe dat werkt.

Over onze reisverzekering

Standaard ben je met een reisverzekering van Univé verzekerd voor hulp en ver­voer tijdens je vakanties in Europa. De Univé Alarmcentrale biedt je professionele hulp bij ziekte, een ongeluk of overlijden. Bovendien krijg je extra reis-, verblijf- en telefoonkosten vergoed. Moet je bijvoorbeeld eerder naar huis omdat een naast familielid ernstig ziek of overleden is? Dan krijg je eventuele extra reiskosten vergoed. Naast de standaard dekking hebben we ook diverse aanvullende dekkingen waar je uit kunt kiezen voor extra vergoeding.

Vaker op reis: kies de doorlopende reisverzekering

Ga je vaker per jaar op vakantie en/of een weekendje weg? Dan is de doorlopende reisverzekering gemakkelijk en meestal zelfs voordeliger. Met een aanvullende dekking kun je ook een zakenreis in het buiten­land verzekeren. Je inwonende partner en kinderen (ook voor studie uitwonende kinderen!) kun je ook heel eenvoudig meeverzekeren.

Eén keer per jaar op reis: kortlopende reisverzekering

Ga je per jaar maar één keer op vakantie, dan kan de kortlopende reisverzekering een goede keuze voor jou zijn. Kies zelf de dekking die past bij jouw vakantie. Je betaalt eenmalig voor de opgegeven vakantiedagen en personen. Met de kortlopende reisverzekering kun je naast gezinsleden ook andere familie en vrienden op dezelfde polis verzekeren.

Over onze annuleringsverzekering

Bij Univé kun je een annuleringsverzekering bij je reisverzekering afsluiten of los. Kies je voor de doorlopende verzekering? Dan ben je het hele jaar door verzekerd tegen het annuleren of afbreken van je reis. Kies je voor de kortlopende annuleringsverzekering? Dan is alleen de vakantie die je opgeeft verzekerd.  

Als je de annuleringsverzekering afsluit, krijg je de kosten vergoed als je reis onver­wacht niet door kan gaan of afgebroken moet worden. Bijvoorbeeld doordat jij, je partner of een naast familielid ernstig ziek wordt. Maar ook bijvoorbeeld bij herexamen, ontslag of een nieuwe huurwoning. Welke annuleringsredenen precies verzekerd zijn, vind je in de voorwaarden.

Belangrijk: je annuleringsverzekering is alleen geldig als je hem hebt afgesloten voordat je op reis gaat en binnen 7 dagen na het boeken van de reis.

Wat is het verschil tussen doorlopend en kortlopend?

Doorlopende annuleringsverzekering
Bij de doorlopende annuleringsverzekering kies je zelf de hoogte van de verzekerde reissom die past bij je vakanties. Je kunt kiezen voor een verzekerde reissom van maximaal € 1.500 per persoon per reis met een maximum van € 6.000 per jaar voor alle verzekerden samen. Of je kiest voor maxi­maal € 3.000 per persoon per reis met een maximum van € 12.000 per jaar voor alle verzekerden samen.

Ook kun je kiezen voor de uitgebreide dekking. Hiermee krijg je, als je vervroegd naar huis moet, de hele reissom terug. Met dat geld kun je de vakantie op een ander moment overdoen. Deze dekking geldt als de reden van annuleren genoemd staat in onze voorwaarden. Bij de vergoeding geldt de gekozen maximale verzekerde reissom.

Kortlopende annuleringsverzekering
Bij de kortlopende annuleringsverzekering kun je de reissom verzekeren tot € 5.000 per verzekerde en tot maximaal € 25.000 per polis voor alle verzekerden samen. Je kunt geen uitgebreide dekking kiezen.

Zo sluit je een reis- en annuleringsverzekering af

Bereken nu je premie voor de reisverzekering en vink eventueel ook de annuleringsverzekering aan ter aanvulling. Zo stel je zelf je ideale reis- en annuleringsverzekering samen voor jouw situatie.

Deel dit bericht