Ga naar inhoud

14 oktober 2019Vervoer

Flexibel private leasen: mogelijkheden genoeg

Bij private lease sluit je een overeenkomst af voor een vaste periode en een vast maandbedrag. Dit voelt misschien alsof je minder flexibel bent dan wanneer je zelf een auto koopt. Maar wist je dat je je leaseauto bijvoorbeeld gewoon kunt laten meeveranderen met je thuissituatie? Diverse leaseaanbieders hebben voorwaarden waarmee je onderdelen van je private leasecontract gewoon kunt aanpassen. Hoe belangrijk is flexibiliteit bij privé lease voor jou?

Wisselen van leaseauto

Verandert je gezinssituatie? Krijg je bijvoorbeeld gezinsuitbreiding? Dan is het fijn als de leaseauto meegroeit. Gelukkig heb je bij verschillende private leasecontracten de vrijheid om van auto te wisselen. Dus overweeg je een nieuwe auto te leasen? En verwacht je op korte termijn een verandering in de samenstelling van je gezin? Selecteer dan een leaseaanbieder met flexibiliteit in zijn contractvoorwaarden.

Minder of meer kilometers? Ook dat is flexibel.

Bij het leasebedrag dat je elk maand betaalt, speelt onder andere de gekozen kilometerbundel een rol. Rijd je minder of meer kilometers dan is afgesproken binnen jouw kilometerbundel, dan heeft dat dus gevolgen. Als je minder kilometers rijdt, wordt dit natuurlijk met je verrekend. Maar heb je extra kilometers gereden? Dan kun je vaak ervoor kiezen om óf de eventuele extra kilometers te betalen óf de jaarlijkse kilometerbundel tussentijds te verhogen. In dat laatste geval weet je precies wat je maandelijks moet betalen. Zo kom je aan het einde van het contractjaar niet voor verrassingen te staan.

Je leasecontract eerder opzeggen

Natuurlijk kun je altijd in een situatie terechtkomen waarin een leasecontract ineens een enorme last voor je wordt. Bijvoorbeeld als je ontslag krijgt terwijl je nog vastzit aan een flinke leaselooptijd. Gelukkig zijn er leaseaanbieders die hierin meedenken. Bij hen kun je in bepaalde situaties en onder bepaalde voorwaarden het private leasecontract eerder opzeggen dan afgesproken. Maar de ene leaseaanbieder is de andere niet. Ze vertonen onderling veel verschillen.

Je leaseauto uitlenen mag (soms)

Het is prettig wanneer je je leaseauto mag uitlenen. Bijvoorbeeld als de kinderen naar een concert gaan. Maar het kan ook handig zijn als oma met de kleinkinderen op pad wil of als de buren naar de bouwmarkt moeten. Check dus goed of uitlenen is toegestaan volgens de private leasevoorwaarden van je leasepartij.

Private Lease met Univé

Je vraagt je misschien af hoe flexibel Univé Private Lease op de bovenstaande punten is? Hieronder vind je de pluspunten op een rij.

 • Wisselen van leaseauto
  Bij Univé heb je de vrijheid om van leaseauto te wisselen, als dat jou goed uitkomt.
 • Meer kilometers
  Rijd je meer kilometers dan je bundel aangeeft? Dan heb je twee keuzes. Of je betaalt de extra kilometers óf je verhoogt je jaarlijkse kilometerbundel tussentijds. Zo voorkom je financiële verrassingen.
 • Eerder opzeggen
  Bij gedwongen ontslag, echtscheiding of overlijden kan de overeenkomst boetevrij worden beëindigd. Zit jij niet in zo’n situatie en wil je toch opzeggen, dan wordt de leaseovereenkomst herberekend.
 • Leaseauto uitlenen
  Bij Private Lease met Univé is het geen probleem als je je leaseauto uitleent aan een andere bestuurder. Dat kun je dus met een gerust hart doen.

Meer weten over privé lease? Lees dan ook onze blogs Private lease – wat is dat eigenlijk?Private lease: veilig rijden door rijhulpsystemen en Private lease: voordelig een tweedehands auto leasen.

Deel dit bericht