Ga naar inhoud

3 december 2020Gezondheid

Nieuw: leefstijlprogramma vanuit aanvullende verzekering

Sinds we met z’n allen thuis zitten, zijn veel Nederlanders minder gaan bewegen. De dagelijkse fietstocht naar kantoor of het station is niet meer nodig en sporten in groepsverband was de afgelopen maanden niet of nauwelijks toegestaan.

Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat aan het begin van de coronacrisis 53% van de Nederlanders (veel) minder is gaan sporten en bewegen. Bij de laatste meting dit voorjaar was dat nog steeds 41,7%.

Maar er is ook goed nieuws: we lopen en fietsen meer. Gemiddeld lopen we nu 2,2 kilometer per dag, terwijl dit voor de coronacrisis 1,2 kilometer was. Op de fiets leggen we gemiddeld 4,3 kilometer per dag af, terwijl dat eerder 3,3 kilometer was. 

Gezonde leefstijl belangrijker dan ooit

Gelukkig maar, want het afgelopen jaar is gebleken dat een gezonde leefstijl belangrijker is dan ooit. Door gezond te eten, genoeg te bewegen en goed te slapen, maak je je immuunsysteem al in een paar weken sterker. Daardoor ben je minder vatbaar voor bijvoorbeeld virussen, maar ook voor andere ziektes en psychische klachten.

Leefstijlcheck en leefstijlprogramma

Bij Univé helpen we je graag om gezond te blijven. Daarom krijg je vanuit onze aanvullende pakketten een vergoeding om een leefstijlcheck te doen en daarna gericht een leefstijlprogramma te volgen. Bij een leefstijlcheck doe je een aantal tests, die jou inzicht geven in je leefstijl. Je krijgt persoonlijke adviezen van een leefstijlcoach om zelf mee aan de slag te gaan. Als je het lastig vindt om dit alleen te doen, kan je daarna ook  kiezen voor een volledig leefstijlprogramma dat je helpt je leefstijl te veranderen. In meerdere weken komen alle aspecten van een gezonde leefstijl aan bod: zoals voeding, ontspanning, slaap en beweging. Wij werken samen met huisarts Tamara de Weijer. Lees meer over het leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer.

Zorgverzekering 2022

Heb je nog geen zorgverzekering bij Univé? Ook in 2022 bieden we een vergoeding voor een leefstijlprogramma. Kies de Univé zorgverzekering die het beste bij jou past.

Zorgverzekering kiezen

Deel dit bericht