Ga naar inhoud

3 december 2020Gezondheid

Nieuw: leefstijlprogramma vanuit aanvullende verzekering

Sinds corona werken we met z’n allen veel meer vanuit thuis en daardoor zijn veel Nederlanders minder gaan bewegen. De dagelijkse fietstocht naar kantoor of het station is niet meer nodig en we sporten ook minder in groepsverband.

Uit onderzoek van het Mulier Instituut bleek dat aan het begin van de coronacrisis 53% van de Nederlanders (veel) minder is gaan sporten en bewegen. Gelukkig is het na de coronacrisis weer aangetrokken en zijn we weer meer gaan lopen en fietsen.

Gezonde leefstijl belangrijker dan ooit

Gelukkig maar, want een gezonde leefstijl is belangrijk. Door gezond te eten, genoeg te bewegen en goed te slapen, maak je je immuunsysteem al in een paar weken sterker. Daardoor ben je minder vatbaar voor bijvoorbeeld virussen, maar ook voor andere ziektes en psychische klachten. Wil je onderzoeken hoe het staat jouw gezondheid en leefstijl? Doe dan de persoonlijke gezondheidscheck.

Leefstijlcheck en leefstijlprogramma

Bij Univé helpen we je graag om gezond te blijven. Daarom krijg je vanuit onze aanvullende pakketten een vergoeding om een leefstijlcheck te doen en daarna gericht een leefstijlprogramma te volgen. Bij een leefstijlcheck doe je een aantal tests, die jou inzicht geven in je leefstijl. Je krijgt persoonlijke adviezen van een leefstijlcoach om zelf mee aan de slag te gaan. Als je het lastig vindt om dit alleen te doen, kan je daarna ook  kiezen voor een volledig leefstijlprogramma dat je helpt je leefstijl te veranderen. In meerdere weken komen alle aspecten van een gezonde leefstijl aan bod: zoals voeding, ontspanning, slaap en beweging. Wij werken samen met huisarts Tamara de Weijer. Lees meer over het leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer.

Zorgverzekering 2024

Heb je nog geen zorgverzekering bij Univé? Ook in 2024 bieden we een vergoeding voor een leefstijlprogramma. Kies de Univé zorgverzekering die het beste bij jou past.

Zorgverzekering kiezen

Deel dit bericht