Ga naar inhoud

21 april 2020Reizen

Niet op vakantie door het coronavirus: wat nu?

Had jij al een meivakantie geboekt? Of misschien wel die welverdiende zomervakantie? Het is nu natuurlijk onzeker of het door kan gaan. En wat kun je dan het beste doen? We krijgen hier veel vragen over. Ontdek de antwoorden en nog veel meer in dit blog over geboekte vakanties en het coronavirus.

Ik krijg een voucher aangeboden van mijn reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij, maar wil mijn geld terug. Kan dat?

Wettelijk gezien heb je recht om je geld terug te krijgen als je reis is geannuleerd door het coronavirus, als je hotel gesloten is of als je vlucht niet meer gaat. De meeste reisaanbieders kiezen er echter voor om vouchers aan te bieden, zodat je later alsnog een nieuwe reis kunt boeken. Je hoeft een voucher dus niet te accepteren, maar helpt daarmee de reisorganisatie wel in deze uitzonderlijke tijd. Let wel goed op de voorwaarden van de voucher, iedere reisaanbieder kan dit zelf bepalen.

Dat de reis niet doorgaat vanwege het coronavirus, is niet verzekerd op de annuleringsverzekering. De reis die je geboekt had, bestaat niet meer en kun je ook niet meer annuleren. Het is dus niet mogelijk om via de verzekering alsnog de reissom in geld terug te krijgen.

Heb je vragen over het coronavirus en je vakantie? Stel ze aan één van onze adviseurs!

De accommodatie die ik geboekt heb voor de zomervakantie is nog dicht. Ik wil daarom annuleren. Wat kan ik doen?

Het annuleren van je vakantie vanwege het coronavirus is niet verzekerd op je annuleringsverzekering. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met de reisorganisatie. Zij kunnen mogelijk het bedrag terug betalen of een voucher aanbieden.

Had je een kortlopende reisverzekering voor deze vakantie? Dan kun je deze opzeggen en ontvang je de premie terug. Neem hiervoor contact op met onze adviseurs. Voor de kortlopende annuleringsverzekering geldt dit niet. Naast hulp bij je verzekering, kunnen we je verwijzen naar een jurist als je juridische hulp nodig hebt rondom je vakantie.

Wist je dat we alle veelgestelde vragen rondom reizen op een rijtje hebben gezet? Bekijk alle vragen en antwoorden.

Ik heb mijn vakantie omgeboekt. Kan ik mijn eerder afgesloten kortlopende reis en/of annuleringsverzekering gebruiken voor de nieuw geboekte vakantie?

Heb je je vakantie omgeboekt en wil je zeker weten dat deze ook goed verzekerd is? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Zo kunnen we samen met jou uitzoeken of je je eerder afgesloten verzekering nog kunt gebruiken.

Heb je een andere vraag over je vakantie en het coronavirus? Neem dan contact op

Deel dit bericht