Ga naar inhoud

5 april 2018Reizen

Caravan getroffen door hagel?

Zoals een huisarts de griep kan krijgen, kan een medewerker van Univé schade oplopen. Onze campagnecoördinator Carla Hagewoud en haar gezin maakten angstige momenten door toen er aan het Gardameer een extreme hagelbui over hun caravan denderende. Ze kwamen met de schrik vrij, maar de caravan was total loss. Gelukkig had Carla een caravanverzekering afgesloten met een hagelschadedekking.

Met de toercaravan aan het Gardameer

Een schitterend uitzicht, een gezellige camping en heerlijk weer. Het Gardameer is een prachtige plek om met je caravan naar toe te gaan. We hebben dan ook volop genoten die vakantie. Tot die dag dat het weer omsloeg. Het ging regenen, hagelen, harder hagelen en ineens hield het op en werd het doodstil. We hielden onze adem in en ineens: Bwwamm!! Hagelstenen zo groot als golfballen kletterden met een enorme kracht neer op de camping.  

Schade door hagel

Als zulk natuurgeweld over je heen komt, kun je niets meer doen, behalve jezelf in veiligheid brengen. Wij hebben in de caravan elkaar vastgehouden terwijl de hagelstenen door de dakramen braken. De bui duurde nog geen 10 minuten, maar het voelde als uren. Als je daarna naar buiten stapt, is de wereld compleet veranderd. De ravage was groot: overal zag je schade. Onze auto had 250 deuken opgelopen, de voortent was gescheurd en de tentjes van de kinderen waren aan flarden. Ook de caravan zat vol met kraters door hagelinslag.

Alarmcentrale bellen

Ik heb direct de Alarmcentrale van Univé gebeld. Je merkt dat daar professionals zitten die dit vaker bij de hand hebben gehad. Ze weten dat je geëmotioneerd bent en geven je de tijd om je verhaal te vertellen. Jouw veiligheid staat voorop en ze doen er alles aan om je te helpen. Voor de zekerheid heb ik foto’s van de schade gemaakt en bij de camping een formulier gehaald met een bevestiging dat de hagelbui daadwerkelijk had plaatsgevonden.

Schadevergoeding bij hagelschadedekking

De schade is door Univé keurig afgehandeld. Belangrijk is dat onze caravanverzekering een hagelschadedekking had. Daardoor kregen we de schade vergoed. Of we een nieuwe caravan gaan kopen? Daar zijn we nog niet uit. Dit jaar vullen we de vakantie anders in. Maar volgend jaar…. wie weet.

Klimaatverandering: vaker extreme hagel

Uit onderzoek van het KNMI en het Verbond van Verzekeraars blijkt dat door klimaatverandering extreme neerslag toeneemt en dat hagelschade kan verdubbelen. Caravanverzekeringen hebben niet altijd een dekking voor hagelschade. Dat is vooral een risico als je naar het zuiden van Europa gaat, want daar komen vaak heftige hagelbuien voor. Ga je op vakantie met je caravan? Kies er dan voor om hagelschade bij te verzekeren.

Deel dit bericht