Ga naar inhoud

9 november 2023Gezondheid

De levensgrote waarde van een BuurtAED

Het kan het verschil betekenen tussen leven en dood. En dat maakt de AED een beladen onderwerp, waar je liever niet te lang bij stilstaat. Dankzij de BuurtAED hoeft dat ook niet. Want het is een geruststellend idee dat er in geval van nood altijd een AED in de buurt is.

Zes cruciale minuten

Binnen zes minuten na een hartstilstand reanimeren en een AED gebruiken zorgt voor de grootste overlevingskans. Gelukkig maakt een AED in elke buurt dit mogelijk. Met natuurlijk een training voor de buurtbewoners om de AED te kunnen bedienen. Hiermee ontstaat  een netwerk van buurtbewoners die kunnen reanimeren én altijd een AED tot hun beschikking hebben. En dat breidt zich uit naar veel meer buurten!

Als coöperatie investeren we ook in BuurtAED’s. Zowel in de aanschaf als in onderhoud en service. Dus ben je verzekerd bij Univé? Dan lever je indirect al een bijdrage aan het netwerk van AED’s. Het Univé Buurtfonds helpt jouw buurt ook graag met het realiseren van een eigen BuurtAED. Deze drijfveer van bewoners om samen de buurt veilig te maken sluit goed aan bij wat Univé Buurtfonds wil bereiken: bewoners helpen bij het realiseren van een plezierige en veilige leefomgeving!

Training voor buurtbewoners

In principe kan iedereen een BuurtAED bedienen. Vanaf het moment dat je het apparaat start, leidt een stem je namelijk door het hele proces. Toch kun je je misschien voorstellen dat een reanimatiecursus goed van pas komt in geval van nood. Ook die kun je met buurtbewoners aanvragen.

Elke buurt heeft eigenlijk een AED nodig. En dan is het ook belangrijk om het apparaat goed te onderhouden. Daarom is er bij de aanschaf van de BuurtAED altijd een onderhoudspakket. Na een aantal jaren verloopt dat pakket. Het Buurtfonds van Univé levert als jij en je buren dit willen, een bijdrage aan de verlenging van het onderhoudspakket. Zo komt, is én blijft noodhulp beschikbaar in jouw buurt.

Meer over zorg van Univé

Deel dit bericht