Ga naar inhoud

2 maart 2017Vervoer

De beste diefstalpreventietips voor je scooter of brommer

Een belangrijke reden van de diefstalgevoeligheid is dat scooters doorgaans gemakkelijk mee te nemen zijn, bijvoorbeeld achter in een busje of op een aanhangwagen. Een vervelend probleem, want daardoor is een bromfiets- of scooterverzekering niet goedkoop. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe lager je premie.

Diefstalpreventietips voor brommer en scooter

Zorg  dat je veilig rijdt én dat je het dieven zo lastig mogelijk maakt. Dat kan door zelf slim te zijn en met behulp van steeds betere techniek.

  1. Zet je brommer of scooter als het kan in een stalling, schuur of box en zet hem, ook binnen, altijd goed op slot met minimaal twee goede sloten. Kan je scooter niet binnen staan? Maak hem dan in elk geval vast aan bijvoorbeeld een hek, boom lantaarnpaal of rek, dus iets wat dieven niet gemakkelijk meenemen. Plaats je scooter ook zoveel mogelijk in het licht en in het zicht, bijvoorbeeld onder een lantaarnpaal.
  2. Kies altijd voor een ART (categorie 3, 4 of 5) goedgekeurd slot en liefst nog een extra slot. Zorg ervoor dat het slot niet op de grond ligt. Anders kan het eenvoudig met een hard voorwerp worden opengebroken. Ook is het verstandig het achterwiel met een slot te bevestigen aan een vaststaand object. Het achterwiel van een bromfiets is lastig los te maken, waardoor dieven het voertuig ook niet kunnen stelen door het wiel los te koppelen. Je scooter- of bromfietsdealer kan je hier goed over adviseren over geschikte sloten.
  3. Een andere mogelijkheid is het laten registreren van je bromfiets, scooter of snorfiets. Dit kan door tags in te laten bouwen. Dat zijn minuscule chips die werken als elektronische merktekens. Elke brommer heeft zo een uniek nummer.
  4. Zet je kentekenplaat extra goed vast, bijvoorbeeld met lijm of popnagels
  5. Zorg dat je scooter of bromfiets unieke kenmerken heeft. Zo kun je bijvoorbeeld je kenteken in het frame laten graveren.
  6. Een veilige, maar wel wat kostbare oplossing is het inbouwen van een volgsysteem. Zorg er wel voor dat je kiest voor een CCV-SCM goedgekeurd systeem. Ook hierover kan je dealer je goed adviseren.

Scooterverzekering van Univé

Op zoek naar een goedkope scooterverzekering met een goede dekking? Kies dan voor de scooterverzekering van Univé. Binnen vijf minuten verzekerd de weg op. En je profiteert direct van 50% no-claimkorting. Heb je een brommer? Kies dan voor onze bromfietsverzekering.

Deel dit bericht