Ga naar inhoud

14 maart 2023Reizen

Citytrip Leiden

Leiden, de sleutelstad van het Westen. Een stad waar de geschiedenis voor het oprapen ligt en je heerlijk kunt vertoeven langs de grachten en bijbehorende panden. Wij delen dé hotspots voor een bezoek aan deze magische stad. Laat jezelf helemaal verLEIDEN.

Bezienswaardigheden

Met zijn 9 molens, 35 hofjes en 88 bruggen heeft Leiden een groot aanbod aan bezienswaardigheden. Je verkent ze wandelend, fietsend of zelfs over het water. Hoe je deze stad ook ontdekt, op iedere hoek zit wel een restaurant, koffietentje of lunchzaak met een fijn terras.

Restaurants

Broodjes en Bootjes: Vaar door Leiden zoals de Watergeuzen dat vroeger deden. Ga aan boord bij één van onze schippers en geniet van een high tea of ontbijt met een heerlijk glas champagne, alles is mogelijk.

Lot en de Walvis: Genieters opgelet! Dit restaurant heeft een te gekke locatie, aan de haven van Leiden. Lekker in het zonnetje wijntjes drinken en boten kijken. Super relaxed!

Jeanpagne Bistro & Wijnbar: De naam zegt het al. Hier kies je je wijntje uit een uitgebreid assortiment of vier je het leven met een glas bubbels. Daar hoort een lekker hapje bij. Je geniet hier van heerlijke Franse hapjes die je lekker kunt oppeuzelen op een bijzondere plek aan de haven.

Winkels

De Waag: Is de Scandinavische, botanische stijl iets voor jou? Neem hier dan zeker een kijkje. Alleen voor het interieur wil je al even snuffelen tussen alle spullen. Deze hotspot kan je eigenlijk niet missen!

Faas est. 2016: Je hoeft maar één stap binnen te zetten en je waant je meteen in een oase van creativiteit en inspiratie, een echte bloemenjungle. Je vindt er de mooiste seizoensbloemen en markante planten. Alles wat je nodig hebt om jouw huis een beetje op te fleuren.

Fransoos: Bonjour! Ben jij helemaal weg van de Franse cultuur? Dan moet je deze winkel hebben gezien! Merengue zo groot als een voetbal én vooral heel veel kaas. Al met al een winkel waar je Frankrijk proeft, ruikt en voelt.

Hotels

ExLibris Boutique Hotel: Altijd al willen overnachten in het midden van Leiden? Dat kan! Dit hotel is van alle gemakken voorzien en heeft een prachtig uitzicht op de tuin of de stad. Zo vind je verschillende hotspots op steenworp afstand. Dat is pas genieten!

Boutique Hotel D’oude Morsch: Dit hippe hotel is stoer en industrieel ingericht. En dat niet zonder reden. Vroeger was het de oude Morspoort kazerne. Laat de alarmbellen maar rinkelen! Een ander voordeel hiervan is dat het hotel ook fietsverhuur aanbiedt. Dus reserveer bij het boeken van je kamer direct fietsen om de stad te verkennen.

De Barones van Leyden: Heb je je altijd al een prins of prinses willen voelen? Boek dan nu je kamer in dit uniek pand uit 1644. Je waant je meteen terug in de tijd. De Barones is een perfect logeeradres voor een romantisch weekend weg.

Deel dit bericht