Ga naar inhoud

20 mei 2022Reizen

Checklist voor een veilig festival

Het festivalseizoen is begonnen! Houd jezelf én je spullen veilig en bereid je goed voor. Wat moet je in ieder geval niet vergeten? Bekijk de checklist:

 1. Check: ik ben bereikbaar bij nood
  Misschien wel het belangrijkste om voor te bereiden: je noodcontactpersonen. Dat zijn de mensen die als eerste moeten weten dat er iets met jou is gebeurd. Bijvoorbeeld je ouders, je zus of een goede vriend. Als je noodcontacten goed instelt op je smartphone, kunnen mensen jouw noodcontacten bellen met jouw telefoon, zonder dat ze je telefoon daarvoor hoeven te ontgrendelen. Zo stel je noodcontacten in op je iPhone of Android telefoon.

  Extra tip: neem een oude, tweedehands telefoon mee naar het festival. Een telefoon verliezen is nooit leuk. Maar als er dan toch iets gestolen wordt, kan het maar beter een oud en ongebruikt apparaat zijn.

 2. Check: ik ben voorbereid op het weer
  Na regen komt zonneschijn... En jij bent voorbereid op allebei! Neem dus genoeg zonnebrandcrème en een petje mee, maar denk ook aan een poncho of regenjas. Probeer daarnaast kleding mee te nemen die je makkelijk in laagjes aan en uit kunt trekken. Zoals een dun vest of een spijkerjasje. Zo ben jij voorbereid op elke temperatuur! En hoef je niet steeds terug naar de tent om je om te kleden.

 3. Check: ik heb zo min mogelijk waardevolle spullen mee
  De beste manier om te voorkomen dat je waardevolle spullen kwijtraakt, is door ze thuis te laten. Oftewel: neem zo min mogelijk dure dingen mee! Houd wat je wel meeneemt zoveel mogelijk bij je. Bijvoorbeeld in een klein rugtasje of fannypack.

  Extra tip: denk goed na over wat voor jou waardevol is. Vaak gaat het om meer dan alleen je sleutels, mobiel en portemonnee. Zoals make-up, sieraden, of een dure zonnebril.

 4. Check: ik ben beschermd tegen bacteriën en infecties
  We draaien er maar niet omheen: festivals zijn vies. Vooral in de douches en wc’s. Doe daarom slippers aan als je gaat douchen en voorkom wratjes en andere vervelende kwaaltjes. Neem ook medicijnen mee als je die nodig hebt. En vergeet de paracetamol niet.

 5. Check: ik ben verzekerd
  Neem je toch waardevolle spullen mee? Misschien ben je wel verzekerd op het festival. Dat geeft toch wat extra rust. Check het dus nog even goed! Bij een ééndaags festival zijn je spullen verzekerd als je een inboedelverzekering met buitenshuisdekking hebt. Blijf je overnachten, dan ben je verzekerd via je reisverzekering.

Deel dit bericht