Ga naar inhoud

24 maart 2022Gezondheid

4 redenen waarom je met leefstijl aan de slag wilt gaan

Je gaat je niet alleen beter voelen, maar je kunt ook kosten besparen door aan een gezonde leefstijl te werken.

1. Gezondheid is je grootste goed

Je bent de beste gezondheid die je je maar kunt voorstellen de volle 100% waard. Toch zul je zelf aan de bak moeten om een goede gezondheid te krijgen. Nu je dit weet, is alles wat je nog nodig hebt 1 seconde: 1 seconde van moed; 1 seconde om de stap te wagen en de rest van je leven anders in te vullen dan je voorheen hebt gedaan. Jij bent aan zet, niemand anders gaat het voor je doen.

2. Je bent er klaar mee om de dag zonder energie te starten

Het is lente, de dagen zijn weer langer, maar je lichaam werkt nog steeds niet bepaald mee. In de ochtend heb je moeite om uit je bed te komen en voel je je uitgeblust. Als je diabetes type 2 hebt, heeft dat invloed op je energiehuishouding. Als je aan de slag gaat met je leefstijl is één van de fijne gevolgen dat je zult wakker worden met meer energie! Hoe fijn, helemaal zo in de winter.

3. Je wilt er niet nóg een pilletje erbij, maar juist van de medicatie af

Bij je laatste controle heb je van de praktijkondersteuner te horen gekregen dat je medicatie moet worden opgeschroefd om jouw ziekte de baas te blijven. Eigenlijk voelt dat helemaal niet zo goed, want je wil juist zonder medicatie de dag starten. Het positieve effect van een andere leefstijl is dat je in een aantal gevallen medicatie kunt afbouwen. 

4. Je kunt de wereld om je heen niet veranderen, jezelf wel

Het lijkt erop dat we voorlopig van het coronavirus af zijn. Betekent dat ook dat je nu niet meer aan gezondheid hoeft te werken? Nee, juist nu is het belangrijk om je weerstand te verhogen. Een gezonde leefstijl versterkt namelijk je afweer en met een hogere weerstand is je lichaam dus beter in staat om virussen aan te pakken. Nu, en in de toekomst.

Zo ga je aan de slag met een gezonde leefstijl

Ben jij een van de 1,2 miljoen Nederlanders die diabetes type 2 heeft en aan de slag wil met leefstijl? Misschien is ´Keer Diabetes2 Om´ iets voor je. Univé vergoedt dit programma vanuit de basisverzekering. Er worden informatiebijeenkomsten georganiseerd waar je je voor kunt aanmelden.

Ook als je geen diabetes type 2 hebt, hebben we tips over hoe je kunt werken aan een gezonde leefstijl. Lees de tips van Fit with Marit. Zij deelt haar tips niet alleen met haar 70.000 volgers op Instagram, maar ook met ons. 

Deel dit bericht